Un VICI amb majúscules. Quan al menú d’un restaurant hi apareix el pastís de formatge, la taula queda dividida. Per una banda, els que el desitgen però faran fruita. I, per l’altra, els que el gaudiran sense remordiments. El pecat original, però, és combinar-lo amb confitura de maduixes o de llimona, que ara és època. O, més enllà, maridar-lo amb un glop de vi espumós.

LA GOURMETERIA 4 60 M

Ingredients per a 4 persones

  • 300 g de mató o recuit (de vaca o de cabra)
  • 300 g de formatge cremós (20% MG)
  • 400 ml nata 35% MG
  • 180 g de sucre blanc o integral de coco
  • 6 ous de pagès
  • Motlle de 25 cm

Recepta pas a pas

  1. Preescalfeu el forn a 180 graus. 
  2. Barregeu tots els ingredients amb el minipimer, procurant no moure les aspes de la base del recipient per tal de no incorporar aire.
  3. Talleu un tros gros de paper sulfuritzat i arrugueu-lo fins a obtenir una bola compacta. Després desemboliqueu-lo i folreu el motlle amb el paper. Si disposeu d’un motlle desmontable, folreu només la base abans d’encaixar-lo, i unteu les parets amb oli.
  4. Aboqueu la barreja dins el motlle.
  5. Cuineu el pastís durant 40 minuts. Si es daurés excessivament per la superfície, tapeu-lo amb un tros de paper d’alumini.

Consell

Si vols gaudir al màxim d’aquest pastís, deixa que es refredi. Primer, 1 hora a temperatura ambient. I, després, a la nevera unes hores o fins l’endemà.