Per onzena vegada l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició (ACGN) i ElNacional.cat us acostem un dels nous talents de la cuina al nostre país. Aquesta vegada, 'Joves Cuiners per a l'estiu de 2020' ronda els fogons de Moha Quauch, cap de cuina i propietari del restaurant tarragoní El Terrat. Ell és l'encarregat d'explicar-nos com elaborar la sopa de tomàquet rosa: un plat de temporada i fresc, preparat amb productes de proximitat. No us perdeu el vídeo de la recepta:

Ingredients

  • Tomàquets dels germans Crusells de Riudoms 
  • Figues de temporada
  • Gamba vermella de Tarragona
  • Oli d'alfàbrega 

Moha Quauch_el terrat_Joves cuiners

Moha Quauch regenta i dirigeix la cuina de El Terrat des de 2018

El Terrat, cuina d'autor arrelada al territori

Amb només 30 anys, Moha Quauch és el propietari i cap de cuina del restaurant El Terrat, un local que dirigeix des de 2018, quan va decidir establir-se a Tarragona després de diversos anys desenvolupant els seus coneixements en restaurants nacionals i internacionals. Com a xef, Quauch està capficat a no imitar a ningú i a marca la seva personalitat professional creant una cuina actual, atrevida i modernista.

A més a més, la cuina d’El Terrat, s’inspira en la natura que ens envolta: tot el peix i marisc prové de les diferents llotges properes a la ciutat de Tarragona i totes les seves fruites i hortalisses s’adquireixen a petits productors locals, fomentant l’economia sostenible i de proximitat. La gran qualitat de la matèria primera utilitzada en l’elaboració dels seus plats, juntament amb la tècnica de totes les persones que conformen l’equip, fan possible oferir als seus comensals una excel·lent cuina creativa i d’autor.

Tampoc els vegetarians, celíacs o vegans tenen excusa per no visitar El Terrat, ja que la seva cuina s’adapta a les seves necessitats i ofereix alternatives. A més, el Terrat compta amb una bodega formada per aproximadament 200 referències de les quals el 70% prové de productors locals que aconsegueixen acompanyar fidelment a la seva oferta gastronòmica.

De Nador a Miami Platja

Moha Quauch va néixer a Nador (Marroc) el 1989. Amb 12 anys va arribar a Miami Platja, Tarragona, on es va criar i es va convèncer que el seu futur passava per la cuina. De fet, només dos anys després de trepitjar la Costa Daurada ja formava part de la plantilla d’un mític restaurant de platja que el va acollir com un fill. Posteriorment, va continuar formant-se a l’Escola d’Hostaleria de Cambrils. Professionalment, Quauch ha forjat la seva carrera treballant a grans restaurants de França, Madrid i Barcelona, sota la direcció dels xefs més destacats del país.

Els seus orígens familiars, vinculats a l’agricultura, la ramaderia i la pesca, han convertit l'hort, els mercats i la llotja en el seu espai d’inspiració. El producte de temporada és el seu pilar inamovible, per això dissenya els plats respectant els temps de la natura.

El caràcter tímid i introvertit de Quauch es transforma quan es penja la jaqueta de xef. Presenta una cuina d’autor desafiant, innovadora, incansable i sincera. Tot plegat, gràcies al sacrifici, la perseverança i la lleialtat, valors que donen sentit a la seva forma de veure la vida. El seu dia a dia és una formació gastronòmica contínua i no entén de temps lliure o distraccions: viatja amb el davantal a la maleta, coneix ciutats a cop de paella i converteix les cuines en el seu hotel preferit.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat