Entre la tradició i l'avantguarda. A més de sa i nutritiu, el iogurt amb fruita és una divertida manera de gaudir del pas de les estacions. Si a més a més li afegim herbes de temporada i un apunt gastronòmic —una nota subtil de formatge blau i d’oli d’oliva verge extra—, la cosa es posa molt, però que molt captivadora.

Una recepta de Gerard Pintó, CEO i director creatiu a @theplaycook (https://theplaycook.com/)


LA GOURMETERIA 4 10 F

Ingredients

  • 4 figaflors
  • 500 ml de iogurt de cabra (4 iogurts)
  • 75 g de formatge blau
  • Oli d’oliva verge extra
  • Un manat de farigola tendra

Recepta:

  1. Barregeu el iogurt amb el formatge blau. La manera més còmoda i ràpida de fer-ho és amb el minipimer, o amb una batedora de got; encara que amb una forquilla i unes varetes de batre també s’obté un bon resultat.
  2. Sota un raig d’aigua freda, renteu curosament les figaflors i talleu-les a bocins petits. Reserveu.
  3. Renteu, deixeu assecar i esfulleu els brots més tendres de la farigola.
  4. En un bol, serviu individualment el iogurt, amb els bocins de figaflor, les fulles de farigola i amaniu-ho amb un rajolí d’oli d’oliva verge extra.

CONSELL

Podeu substituir la farigola per fulles tendres de marialluïsa, de romaní, d’orenga, de sàlvia, de tarongina o fins i tot d’alfàbrega. O amb un popurri de totes elles.