LA GOURMETERIA 4 15 F

Un mar i muntanya digne de gran restaurant. En emparellar les notes més estridents dels espàrrecs amb alguns aliments: les aromes de sofre amb les cloïsses, la clorofil·la amb l’oli d’oliva, la seva amargor amb la Garnatxa blanca… aconseguiràs un sabor de gran complexitat i maduresa, el propi dels plats més gastronòmics

Ingredients per a 4 persones

  • 250 g d’espàrrecs de bosc (o espàrrecs verds)
  • 500 g de cloïssa viva 
  • 1 ceba tendra
  • 2 alls tendres
  • 100 ml de vi sec de Garnatxa blanca* 
  • 300 ml de caldo de pollastre
  • 25 g mantega 
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal i pebre

La recepta, pas a pas

  1. Purgueu les cloïsses submergint-les en mig litre d’aigua freda i 1 cullerada de sal durant 1 hora a la nevera.
  2. Piqueu i sofregiu els alls i la ceba tendra 1 minut. 
  3. A la mateixa paella, afegiu la mantega i la meitat dels espàrrecs picats. Sofregiu 2 minuts més.
  4. Desglaceu amb el vi blanc, afegiu-hi les cloïsses i tapeu. 
  5. Pugeu el foc i cuineu-ho 2 minuts fins que les petxines estiguin obertes.
  6. Reserveu-les les petxines en un bol, i tritureu-ho tot amb el caldo de pollastre i l’altra meitat dels espàrrecs fins que quedi ben fi.
  7. Salpebreu a gust i emplateu amb un raig d’oli d’oliva i el cap d’un espàrrec picat per sobre

Maridatge

Et proposem L’Abrunet blanc 2019, del Celler Frisach. Un vi de menys de 10 euros excepcional, elaborat sense additius amb raïms de vinyes velles de Corbera d’Ebre. Et servirà per cuinar, i també per maridar aquesta recepta. Salut!