Una versió vegana i refrescant per obrir l’apetit. La carn de les nespres és dolça però insípida, i es presta amb devoció a qualsevol salsa o amanit. La seva arribada primerenca, abans de les cireres i de qualsevol altre fruita, fa que les mengem amb una il·lusió desproporcionada. Si arribessin a la tardor és probable que passessin inadvertits entre codonys, figues, magranes i raïm.
Ingredients per a 4 persones
- 10 nespres de mida mitjana
- 3 llimones verdes (500 g)
- 1 pebrot vermell, picant o dolç (50 g)
- Mitja ceba morada (50 g)
- Un manat de coriandre
- Sal
Recepta, pas a pas
- Peleu les nespres, retireu les llavors i les membranes interiors i talleu la polpa en tires molt fines.
- Espremeu les llimones, tamiseu el suc i barregeu-lo amb la polpa en un bol.
- Renteu el pebrot, separeu les llavors i piqueu-lo molt fi. Afegiu-lo a la barreja anterior.
- Peleu la ceba. Talleu-la per la meitat i piqueu-la en juliana o en tires molt fines. Afegiu-la a la barreja anterior.
- Renteu el coriandre. Piqueu-lo molt fi i afegiu-lo a la barreja anterior.
- Condimenteu amb sal i barregeu.
Consell
El secret del qualsevol cebiche, de fruites, de marisc o de peix, és el toc just de sal i de llimona. Corregiu al final si calgués, però no us passeu d’entrada.