Una versió vegana i refrescant per obrir l’apetit. La carn de les nespres és dolça però insípida, i es presta amb devoció a qualsevol salsa o amanit. La seva arribada primerenca, abans de les cireres i de qualsevol altre fruita, fa que les mengem amb una il·lusió desproporcionada. Si arribessin a la tardor és probable que passessin inadvertits entre codonys, figues, magranes i raïm.

LA GOURMETERIA 4 10 F

Ingredients per a 4 persones

  • 10 nespres de mida mitjana
  • 3 llimones verdes (500 g)
  • 1 pebrot vermell, picant o dolç (50 g)
  • Mitja ceba morada (50 g)
  • Un manat de coriandre
  • Sal

Recepta, pas a pas

  1. Peleu les nespres, retireu les llavors i les membranes interiors i talleu la polpa en tires molt fines.
  2. Espremeu les llimones, tamiseu el suc i barregeu-lo amb la polpa en un bol.
  3. Renteu el pebrot, separeu les llavors i piqueu-lo molt fi. Afegiu-lo a la barreja anterior.
  4. Peleu la ceba. Talleu-la per la meitat i piqueu-la en juliana o en tires molt fines. Afegiu-la a la barreja anterior.
  5. Renteu el coriandre. Piqueu-lo molt fi i afegiu-lo a la barreja anterior.
  6. Condimenteu amb sal i barregeu.

Consell

El secret del qualsevol cebiche, de fruites, de marisc o de peix, és el toc just de sal i de llimona. Corregiu al final si calgués, però no us passeu d’entrada.