L’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició (ACGN) i El Nacional us oferim un nou clip audiovisual amb la iniciativa compartida de “Els Acadèmics”. Un projecte on els membres de l’ACGN es podran donar a conèixer, amb un to més didàctic i distès tots aquells aspectes de la nostra gastronomia i de la nostra cultura catalana. 

Aquesta setmana, és el torn del senyor Carles Vilarrubí i Carrió, l’actual president de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició. Vilarrubí és empresari i financer vinculat durant gran part de la seva trajectòria professional a la banca d’inversions, les assegurances i als sectors telecom i audiovisual.

Carles Vilarrubí   President ACGN

El president de l'ACGN és el conseller de Radiocat XXI (RAC1), vicepresident de la Fundació SHE- La Caixa i Patró de la “Valentin Fuster-Mount Sinai Fountadion for Science, Health and Empowerment”. Vilarrubí va ser guardonat amb la Creu de Sant Jordi, fou vicepresident del FC Barcelona i està present en diverses institucions de l’àmbit cultural i esportiu del nostre país.

En el clip de "Els Acadèmics" d'aquesta setmana, el president de l'ACGN ens parlarà sobre el cinema i la gastronomia. Quina relació existeix? 


Vilarrubí explica com n'és de difícil trobar una pel·lícula on els protagonistes no es trobin davant un plat a taula, ja sigui "esmorzant, dinant, sopant i òbviament, bevent". El president de l'ACGN recull en aquest clip un repàs per aquells films que el menjar ha tingut un paper destacat perquè un cuiner o cuinera n'és la protagonista o bé perquè un menú o un plat, n'ha estat l'argument destacat. 

Quines pel·lícules ha escollit Vilarrubí? Sense desvetllar el llistat complet, un dels films que el president de l'ACGN ha volgut exposar i destacar, és The gold rush, una comèdia dirigida i protagonitzada per Charles Chaplin. I és que tal com diu el president, "hi ha pel·lícules que es recorden pel paladar".

Carles president ACGN

Vilarrubí acaba destacant com també el cinema, no sempre ha estat respectuós amb el menjar. "Els seus excessos de vegades ha portat a resultats macabres", diu, i en posa alguns exemples que podreu veure al final del vídeo.

El president de l'ACGN acaba amb una darrera recomanació d'un film paradigmàtic que en destaca per la seva relació amb la gastronomia: Babett's feast (El festí de Babette).