És probable que hagis provat el Bloody mary, un dels còctels més famosos del món, i que l'estranya combinació dels seus ingredients et produís una grata sensació gastronòmica. El que és gairebé impossible és que te'l preparessin amb suc d'autèntics tomàquets de pagès, posem amb tomàquets cor de bou, pera de Girona, mandó o rosa ple. Fos com fos -segurament elaborat amb suc de tomàquet industrial- ara tens l'oportunitat de preparar un autèntic Bloody mary de proximitat, de temporada i d'estiu; un còctel ideal com a aperitiu al migdia o a mitja tarda, quan els colors del cel tomben cap al groc, el vermell o el taronja dels tomàquets.


LA GOURMETERIA 4 20 F

INGREDIENTS

  • 1 kg de tomàquets de pagès
  • 60 ml de suc de llimona (3-4 llimones)
  • 4 cullerades de salsa Worcestershire
  • ½ cullerada petita de salsa tabasco
  • 30 cl de vodka (segons
  • 4 polsims de pebre negre
  • 4 polsims de sal

Per decorar:

  • 1 llimona a quarts
  • 4 branques d'api (per decorar)
  • 4 glaçons grans
  • 2 rodanxes de tomàquet verd

Carpaccio de Carbassó Gourmeteria gastronomia - Sergi Alcazar

RECEPTA

  1. Practica dos talls superficials en forma de X a la part inferior de cada tomàquet (on no hi ha l'ull) i posa'ls a bullir durant 1 minut amb aigua abundant sense sal. Amb una escumadora, retireu els tomàquets i submergiu-los en un bol amb aigua molt freda, idealment amb glaçons.
  2. Peleu els tomàquets (veureu que la pell s'ha desenganxat per la zona dels talls) i poseu-los en un got processador. Tritureu-los lleugerament fins que estiguin completament líquids, però sense insistir per tal que les llavors no s'esmicolin. Coleu el líquid amb un colador metàl·lic, pressionant amb una cullera sobre la malla. Si ho heu fet bé, al colador només quedaran les llavors. Reserveu el suc colat.
  3. En una gerra, barregeu el suc de tomàquet colat (uns 800 ml) amb la resta d'ingredients i remeneu bé per tal d'integrar-los.
  4. Serviu individualment amb un gel, un quart de llimona, mitja rodanxa de tomàquet i la branca d'api

CONSELL

En cas que hi hagi algú que no pugui o prefereixi no beure alcohol, barregeu tots els ingredients menys el vodka i serviu-lo directament als gots. A aquells o aquelles que no puguin o no vulguin alcohol, només hauràs d'afegir un gel més al got.