L’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició (ACGN) i El Nacional us oferim un nou clip audiovisual, amb la iniciativa compartida de “Els Acadèmics”. Un projecte on els membres de l’ACGN es podran donar a conèixer, amb un to més didàctic i distès tots aquells aspectes de la nostra gastronomia i de la nostra cultura catalana. 

Aquesta setmana, és el torn de la Montse Mascaró i Alemany, membre de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició, enòloga i actual propietària d'ANTONIO MASCARO S.L.. Des de fa tres generacions la família Mascaró es dediquen a l'elaboració de destil·lats, caves i vins d'alta qualitat, amb una clara vocació d'unir tradició i modernitat. Mestres de la destil·lació, elaboren amb productes naturals i amb molta cura, destil·lats i espirituosos excepcionals. 

Mascaró ens parlarà en el següent vídeo sobre la història de l’Alambí. Saps el què és? 


Quins usos té l'alambí? 

"Els àrabs utilitzaven l'alambí no per elaborar productes pel consum humà, sinó per perfumeria", apunta Mascaró, que diu com aquí, "la tradició apunta com al segle XIII, es va començar a fer servir per destil·lar el vi". I com és un alambí? Un alambí consta de 4 parts, explica l'experta. "La caldera, el capitell, el coll de sigma i un serpentí que és una tuberia molt llarga, submergida dins un bany d'aigua freda".

D'alambins se'n poden trobar de coure, de ceràmica, de vidre o d'inoxidable. El coure, apunta Mascaró, és el més utilitzat per la seva facilitat en adoptar formes i perquè resulta ser més fàcils de transportar. Un element tradicional que ara, ja coneixem molt més.