El Wigan Athletic, equip de la tercera categoria del futbol anglès, ha protagonitzat la gran sorpresa dels vuitens de final de la FA Cup. El conjunt local ha eliminat el totpoderós Manchester City de Pep Guardiola als vuitens de final de la competició (1-0).

Si fa cinc anys el Wigan, aleshores dirigit pel català Robert Martínez, va necessitar el temps afegit per derrotar amb un gol de Ben Watson el Manchester City a la final de FA Cup del 2013, en aquesta ocasió no ha hagut d'esperar tant. Una diana del davanter nord-irlandès Will Grigg a onze minuts per a la conclusió ha permès al Wigan viure un altre conte de fades, amb un desenllaç també inesperat.

El City, màxim golejador de la Premier League, no ha mostrat la seva contundència habitual. Perjudicat unes vegades per la falta de punteria, com en els casos del brasiler Fernandinho o Gündoğan, i les altres per les bones aturades del porter Walton, que ha deixat la seva porteria a zero.

I els problemes s'han agreujat per als de Pep Guardiola amb l'expulsió de Fabian Delph al final de la primera meitat. La inferioritat numèrica no ha ajudat gens a la voracitat ofensiva del Manchester City, i finalment el desastre per a l'equip gran ha arribat. El Wigan no ha desaprofitat la seva única ocasió de tot el segon temps per signar el definitiu 1-0 als 79 minuts.