L'Espanyol s'ha adormit en l'anada dels vuitens de final de la Copa del Rei contra el Vila-real (2-2). Els de Rubi havien recuperat la seva millor versió en la primera part amb el gol de Darder i més endavant la diana del jove Àlex López, però en els últims 20 minuts Ekambi i Bacca han empatat el matx. Tot és possible per la tornada.

L’Espanyol ha aprofitat la Copa per allargar les bones sensacions sobre el terreny de joc. Els de Rubi han desplegat un futbol atractiu i de combinació que ha servit per agafar més confiança de cara la Lliga, però després a la segona part s'han truncat els seus plans.

Primera part impecable

El tècnic de Vilassar de Mar ha volgut donar minuts a jugadors no habituals com Pedrosa i Álex López. I els joves futbolistes han aprofitat l’oportunitat per demostrar la seva qualitat. Els blanc-i-blaus han començat el matx tranquils i sabent a què volien jugar. I en el futbol no hi ha res millor que marcar un gol en els primers minuts.

vila-real espanyol copa rei EFE

Darder ha avançat l’Espanyol amb una genialitat, però el Vila-real no s’ha empetitit. El xoc estava igualat i les internades de Bacca feien perillar el marcador favorable als catalans. Roberto ha estat  una figura clau durant tot el partit. El porter perico s’ha convertit en un mur i cap pilota perforava la seva xarxa.

Els blanc-i-blaus han pogut ampliar el lluminós amb ocasions de Rosales i Darder, però l’encert d’Andrés Fernández feia, per al moment, que seguís el 0-1. I amb aquest resultat, els 22 protagonistes han marxat al túnel de vestidors.

El Vila-real ha sortit a la segona part amb la valentia d’anar a empatar el matx, però la sort s’ha posicionat per l’Espanyol. Luis García Plaza no se’n refiava. No li agradava el que estava veient sobre el terreny de joc i s’ha oblidat per un moment de la seva lluita a la Lliga, on estan en posicions de descens, i ha fet debutar d’urgència al seu fitxatge estrella Vicente Iborra.

Remuntada 'in extremis'

El valencià no brillava i de nou García Plaza ha tret més artilleria. Fornals ha entrat en joc per mirar d’equilibrar les forces, però tot i així, res. Les millors notícies per l’Espanyol s’han confirmat quan el jove Àlex López ha anotat el segon gol. Bogeria blanc-i-blava a l’estadi de La Ceràmica.

Bacca Vilareal Espanyol

Els canvis de Rubi en l’alineació li han sortit a la perfecció, però el Vila-real no havia dit la seva última paraula. Ekambi ha retallat diferències en el minut 84 amb un cop de cap executat a les mil meravelles i en el 89’ Bacca ha empatat amb una altra remtada de cap. L’Espanyol s’ha adormit en l’últim tram del partit i el Vila-real, amb dues centrades, ha deixat l’eliminatòria oberta. El RCDE Stadium dictarà sentència la setmana vinent.