Max Verstappen ha guanyat l'últim Gran Premi de Fórmula 1 de la temporada, el d'Abu Dhabi. El campió del Mundial se sap des de fa setmanes i Lewis Hamilton va conquerir el seu setè títol. El britànic ha estat tercer aquest diumenge després d'haver superat el coronavirus.

L'holandès ha aconseguit el seu triomf número 10 a la F1. Valtteri Bottas ha estat segon al circuit de Yas Marina i ha confirmat la seva segona posició al campionat. Per la seva part, Carlos Sainz ha acabat sisè, just darrere del seu company Lando Norris. Amb aquesta posició, McLaren ha certificat el tercer lloc al Mundial de constructors.

Sergio Pérez ha fet una gran campanya aquest 2020, però a la cursa d'aquest diumenge s'ha hagut de retirar a la volta 55 després que el motor del seu Racing Point hagi fallat.

El company de Verstappen, Alexander Albon, ha estat quart, per davant dels dos McLaren i de Daniel Ricciardo, que ha acabat setè a la seva última cursa amb Renault. L'australià ha tingut un bon paper, però des de la seva marxa de Red Bull no pot lluitar per les posicions altes de la classificació amb la marca francesa.

Els pilots francesos, Pierre Gasly i Esteban Ocon, han estat vuitè i novè, respectivament; i l'últim punt en joc ha estat per a Lance Stroll.

En definitiva, el Mundial ha acabat amb Hamilton com a campió amb 347 punts, una distància molt gran respecte el segon, que ha estat Bottas (223 punts) i molt a prop del finlandès s'ha quedat Verstappen (214 punts). Fora del podi, el mexicà Checo Pérez amb 125 punts.

Mercedes, com passa des de fa anys, ha guanyat el seu títol de constructors amb 573 punts, 254 punts més que Red Bull. Com hem comentat, McLaren ha estat tercera, amb 202 punts. Per la seva part, la temporada de Ferrari ha estat nefasta.

Imatge principal: Verstappen celebra la victòria a Abu Dhabi / EFE