La versió més destructiva del València no ha frenat el Barça. Els de Luis Enrique marxen de Mestalla amb tres punts d'or després de remuntar un 2-1 en contra amb un penal a l'últim minut. Leo Messi segueix dolç.

Cesare Prandelli ha cregut que la duresa i el joc travat eren les millors armes per frenar el joc de possessió blaugrana. Els primers minuts han marcat la tònica d’un partit lleig, sense ritme i on l’àrbitre Undiano Mallenco ha fet enfadar els dos equips. Enzo Pérez s’ha pres massa a pit les directius de Prandelli i ha lesionat Andrés Iniesta. El manxec, una de les poques llums en la foscor de Mestalla, ha hagut d’abandonar el camp en llitera, queixant-se del genoll dret.

Sempre Messi

La lesió d’Iniesta no ha variat els plans de Luis Enrique. L’asturià ha donat entrada a Ivan Rakitic per formar el mig del camp amb André Gomes i Sergio Busquets. Gomes tornava a casa amb ganes de reivindicar-se però qui ho ha tornat a fer ha estat Messi. Sense entrar gaire en joc, l’argentí s’ha limitat a esperar el seu moment. S’ha fabricat l’espai dins l’àrea per fer el primer gol en la primera ocasió del Barça.

El 0-1 ha connectat un Barça que ha començat a trobar espais en les tres línies del València. Gràcies a Luis Suárez, els blaugranes han inclinat el camp però no han aconseguit superar un Alves que ha ofert la seva millor cara. Tres aturades de mèrit per mantenir el partit amb vida.

La defensa de circumstàncies ha complert amb plenes garanties contra un atac inexistent. Sergi Roberto, Mascherano, Umtiti i Digne han aconseguit sostenir el Barça. La primera i única ocasió del València ha arribat al minut 45 però Ter Stegen ha tornat a aparèixer per salvar el Barça.

Perdonar, pagar i reaccionar

Els de Luis Enrique haurien pogut enterrar el partit però els ha faltat punteria. Un pal de Rakitic ha estat l’anunci de la remuntada. Munir El Haddadi, primer, i Rodrigo Moreno, després, han capgirat el marcador en només tres minuts. Al Barça l’han assaltat els dubtes contra un rival renovat.

La pilota aturada ha donat aire a l’equip. Passava pels seus pitjors minuts però ha aprofitat un córner per tornar a entrar al partit. Suárez ha rematat una pilota morta a dins de l’àrea per fer l’empat i celebrar la Bota d’Or. Quan el gol s’intueix, la voracitat de l’uruguaià marca diferències.

Amb el 2-2, Messi ha fet un pas enrere per tenir més influència però al Barça li ha tocat mastegar sorra. El València accentuava el seu plantejament: defensar la porteria d’Alves i sortir al contracop. Amb aquesta recepta han capgirat el marcador i han estat a punt de fer el 3-2, però Nani no ha encertat a rematar entre els tres pals davant de Ter Stegen.

El Barça atacava, però amb desordre. Sense tenir clar què calia fer amb la pilota. Això provocava pèrdues en zona de riscos i massa sacrificis. El partit s'ha obert en uns últims minuts sense amo que han acabat amb un penal sobre Suárez a l'últim minut. A Messi no li ha tremolat el pols per fer el definitiu 2-3. Un final èpic per un partit que ha tingut més gols que futbol.