El Parlament tramitarà la llei de l'esport i de l'activitat física. JxCat, ERC i PSC portaran el text que neix de la ILP de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC). El contingut l'han presentat aquest dijous la Secretaria General de l'Esport i la UFEC davant de la cambra catalana.

"Sabem que el contingut no agradarà a tothom però haurem estat generosos i haurem mostrat la capacitat de renúncia, posant l'interès general per sobre dels interessos individuals amb l'objectiu de posar al dia el sistema esportiu català", ha apuntat el secretari general de l'Esport, Gerard Figueras.

Figueras ha apuntat que el text acordat és "un punt de partida" a tres bandes d'acord amb el text presentat per la UFEC, el contingut del Pacte Nacional de l'Activitat Física i l'Esport signat el 2017, juntament amb l'avantprojecte de llei del Govern i les aportacions del sector esportiu català.

A partir d'ara, els grups parlamentaris de JxCat, d'ERC i del PSC portaran el text al Parlament com a proposició de llei perquè se'n debati el contingut.