La jutgessa de l'Audiència Nacional Carmen Lamela ha rebutjat la petició de l'expresident del FC Barcelona Sandro Rosell -a presó des del passat 25 de maig per blanqueig de capitals- de desbloqueig parcial dels seus comptes bancaris, que havia reclamat per fer front a diversos pagaments com hipoteques, empleats i altres despeses familiars.

En la interlocutòria donada a conèixer aquest divendres, la titular del Jutjat Central d'Instrucció número 3, Carmen Lamela, considera que el valor dels béns embargats i saldos bloquejats, que Rosell en el seu escrit quantifica en gairebé 25 milions d'euros, és una xifra molt inferior a la suma que caldria garantir. A més, la multa prevista en cas de ser condemnat superaria els 58 milions d'euros.

La petició de Rosell es va produir arran de l'embargament decretat per la magistrada, que va bloquejar els béns i els saldos de tots els comptes bancaris, dipòsits, valors, títols, accions, deute públic, contingut de caixes de seguretat o altres actius financers dels quals fos titular Rosell.

L'exdirectiu havia sol·licitat la modificació de la mesura acordada per la magistrada, argumentant que la quantia embargada ascendia a 24.798.924 euros i que superava per això en 10 milions la quantitat que es pretenia garantir.

Va demanar també el desbloqueig parcial per atendre diversos pagaments com les quotes d'amortització de dues hipoteques, el pagament de salaris dels empleats, impostos i un altre tipus de despeses familiars. I interessava també al jutjat que el bloqueig no afectés els lloguers de tres de les finques embargades per la magistrada.

Tanmateix, la jutgessa entén que no hi ha hagut cap extralimitació de les entitats bancàries en el compliment de l'acordat per ella, i rebutja per això totes les peticions de Rosell.

Li recorda que s'investiga un delicte de blanqueig de capitals que ascendeix a 14.973.328 euros i per això, la responsabilitats pecuniàries que poguessin sorgir de les infraccions investigades ascendirien a una multa de 44,9 milions d'euros que arribarien a els 58,39 en afegir el 30% que preveu la Llei. Per això, acaba que "el valor dels béns embargats i bloquejats al senyor Rosell, que el seu lletrat fixa en 24.798.924 euros és molt inferior a la suma que caldria garantir".

Fons a l'estranger

La jutgessa descarta també que els béns i comptes embargats siguin els únics amb els quals compti Rosell per fer front a determinades despeses. Fa constar que l'exdirectiu investigat "posseeix o posseïa fons a l'estranger -que xifra en més de 10 milions- i més en concret a Goldman Sachs al Regne Unit i a Generali Pan Europe a Irlanda", així com inversions en Luxemburg.

Per això, considera que no pot acceptar-se que els béns embargats o retinguts siguin els únics amb els quals comptava l'investigat per atendre els pagaments respecte dels quals sol·licita el desbloqueig parcial dels seus comptes. En cas d'acceptar la seva petició, argumenta el jutgessa "suposaria permetre que tals fons -la procedència dels quals se sospita delictiva- s'utilitzin en benefici de la situació patrimonial de l'imputat", que veuria com amb càrrec a béns decomisables s'allibera de deutes i s'atenen despeses particulars.

Encara està pendent resoldre's la petició d'excarceració de l'exdirectiu del Barcelona, que la seva defensa va defensar en una vista celebrada el passat 15 de juny. La Fiscalia s'oposa perquè encara que Rosell defensa que no es pot escapar per ser conegut "a nivell planetari", el risc continua existint per l'experiència prèvia d'altres de "prestigiosos investigats".