El Girona ha empatat contra la Reial Societat a Anoeta (0-0) en un partit on ha pagat molt cara la suplència de Cristhian Stuani. Eusebio Sacristán ha donat descans a l’uruguaià i la seva aposta en atac, Seydou Doumbia, no ha respost en cap moment. Els blanc-i-vermells tenen motius per somriure però també per preocupar-se: encara no han perdut lluny de Montilivi, però a la vegada sumen cinc partits sense guanyar. En el seu retorn a Anoeta, Eusebio ha apostat pel 5-3-2 i sembla, doncs, que el 4-3-3 queda aparcat indefinidament.

Inoperància blanc-i-vermella

Ben aviat ha quedat palès que cap dels dos equips s’arrugaria. El Girona, que arribava a Anoeta amb un balanç de dos punts dels últims dotze possibles, ha fet circular la pilota amb criteri de la mà de Douglas Luiz, Aday Benítez i sobretot Borja García, el millor dels primers quaranta cinc minuts. Els tres futbolistes més tècnics de l’onze inicial gironí han triangulat amb precisió a la banda esquerre fins a fer parar boig el jove i inexpert Andoni Gorosabel. La baixa d’Àlex Granell no semblava condicionar el joc dels blanc-i-vermells.

Per la seva banda, la Reial Societat ha fet servir de la seva millor arma, la verticalitat, per acostar-se a la porteria de Yassine Bono. Sandro Ramírez ha estat la punta de la llança donostiarra, desmarcant-se constantment per intentar despistar Jonás Ramalho, Bernardo Espinosa i Juanpe Ramírez, els tres centrals que conformaven la línia defensiva gironina. Fins ara era una incògnita, però per fi s’acaba el misteri: Eusebio es desmarca del 4-3-3 i aposta definitivament pel sistema Machín.

El Girona no estava jugant malament però tenia un problema: Seydou Doumbia no és Cristhian Stuani. Eusebio, conscient que l’uruguaià acumulava molts minuts de vol per culpa del virus FIFA, ha sorprès a tothom cedint la titularitat a l’exdavanter de l’Sporting de Portugal. El partit de Doumbia és difícil d’explicar: no ha aportat velocitat ni verticalitat i, a més, ha demostrat una preocupant falta d’actitud. L’entrada de Stuani era imprescindible.

Stuani es queda sense temps

A la segona meitat els homes d’Eusebio ha tornat a demostrar molta personalitat. Els primers minuts del segon temps han estat seus, però en cap moment han aconseguit traduir el seu domini en ocasions de gol. Qui sí que ha pogut marcar ha sigut Sandro Ramírez. L’exjugador del Barça ha disposat de l’ocasió més clara del partit al minut 66, però Bono ha desviat el seu xut amb una mà prodigiosa. Molt bon partit del marroquí, que després d’un inici de temporada qüestionable comença a convèncer els més crítics.

Si una cosa se li pot recriminar a Eusebio probablement sigui que ha tardat massa en reaccionar. El Choco Lozano ha substituït l’inoperant Doumbia al minut 56. Stuani, el canvi que tothom esperava, no ha entrat fins el 72. Amb tants pocs minuts de marge el pitxitxi de la Lliga no ha aconseguit canviar el signe del partit, i les aspiracions del Girona poc a poc s’han anat apagant. El canvi de Borja per Aleix García quan només quedaven dos minuts de partit ha evidenciat que Eusebio signava l’empat.

El Girona segueix sense perdre lluny de Montilivi però suma cinc partits sense guanyar. La Reial també té motius per preocupar-se, i és que encara no ha aconseguit cap victòria a Anoeta. El punt segurament no acontenta cap dels dos equips, que seguiran una setmana més a la part baixa de la classificació. El Girona se situa quinzè amb deu punts i la Reial Societat novena amb dotze.