Després de caure contra el Bayern de Munic a l'última jornada de la fase regular de l'Eurolliga, el Barça ha encadenat aquest diumenge la seva segona derrota consecutiva en perdre al Palau contra el Reial Madrid, en un Clàssic que els blancs han dominat del principi al final, fins a endur-se una victòria que el consolida en el lideratge de la Lliga Endesa, ja que ara supera al Barça en 3 victòries, una diferència ja pràcticament definitiva. "No hem merescut la victòria", ha afirmat Jasikevicius després del partit.

El millor del Clàssic ha estat l'últim minut, en el qual el Barça ha estat capaç de posar-se per davant al marcador, per primera vegada en tot el duel, amb un triple de Mirotic. Laprovitta, però, ha aconseguit tot seguit un 2+1 de definitiu.

Barça Reial Madrid EFE

Davies, en una acció del Clàssic / EFE

Un parcial de 0-9 marca el partit

Liderat per un sobri Tavares i un omnipresent Garuba, el Reial Madrid ha començat el partit amb un parcial de 0-9, una distància que, malgrat faltar encara pràcticament tot el partit, ha acabat sent un pes impossible de remuntar pel Barça. I és que cada vegada que l'equip blaugrana s'apropava, el Madrid tornava a ampliar les diferències, mantenint-se sempre per davant al lluminós.

De poc han servit els minuts d'inspiració de Higgins i d'Smits, ja que el Madrid responia amb Laprovittola i Rudy Fernández, molt inspirat en els tirs de 3 punts. Així s'ha arribat al descans, amb el Reial Madrid per davant en 9 punts, justament els mateixos del parcial inicial.

Barça Reial Madrid Jasikevicius EFE

Jasikevicius ha acabat el partit descontent amb el seu equip / EFE

L'encert amb els triples, claus per al Reial Madrid

El segon temps ha començat com el primer, amb el Reial Madrid molt inspirat en atac, fins a aconseguir una distància de 14 punts. El Barça ha reaccionat, però els de Laso han mantingut a ratlla les diferències a base de triples, de Rudy, Garuba, Caseur, Llull i un sorprenent Vukcevic.

I quan semblava que, a falta de menys d'1 minut per al final, el partit ja estava resolt, 3 triples seguits, de Higgins i de Mirotic, per partida doble, han posat per davant al Barça. Laprovitta, però, ha respost amb un 2+1 que, ara sí, ha estat definitiu.

Pau Gasol, intranscendent en el seu debut en la Lliga Endesa

El gran nom propi en la prèvia del partit era Pau Gasol, que divendres va tenir un convincent debut amb el Barça, en la derrota davant del Bayern. Aquest diumenge, però, el de Sant Boi ha demostrat estar encara lluny del seu millor estat de forma, un fet normal després d'acumular 25 mesos sense disputar un partit.

Gasol, que ha patit davant d'un imponent Tavares, ha disputat 9 minuts, en els quals únicament ha pogut aportar 3 rebots, amb un 0/1 en tirs de 2.

Imatge principal: Pau Gasol, lluitant una pilota amb Tavares / EFE