El París Saint-Germain comença la Lliga francesa amb victòria després de superar l'Amiens, un nouvingut a la Primera Divisió, amb els gols d'Edinson Cavani i Javier Pastore (2-0). El PSG suma tres punts sota l'atenta mirada de Neymar Jr, a les graderies del Parc dels Prínceps al costat del seu pare, esperant el 'transfer' per poder debutar.

L'equip d'Unai Emery ha aixecat el teló de la Lliga 2017/18 en una tarda assolellada a París. El seu gran repte per aquest any, a part de fer un pas endavant a la Champions, és recuperar el tron que ara ocupa el Mònaco. El PSG ha controlat la primera part sense patir, monopolitzant la possessió de pilota gràcies al triangle del mig del camp format per Thiago Motta, Adrien Rabiot i Marco Verratti. Sempre Verratti, punt de partida de la majoria de les jugades d'atac.

La falta d'encert de cara a gol ha privat el PSG d'avançar-se en les primeres aproximacions a la porteria de l'Amiens. Edinson Cavani, després de fallar dues ocasions, ha aprofitat una assistència de Dani Alves i una errada del central visitant per desfer l'empat amb un xut creuat a falta de tres minuts pel descans. Alves, després d'exhibir-se com a extrem en la Supercopa francesa, ha tornat al lateral per sumar la seva primera passada de gol a França. En vindran moltes més.

La segona part ha començat amb la lesió de Thiago Silva, una de les peces clau dels parisencs. Els minuts han començat a córrer i el PSG s'arriscava a perdre tres punts si no tancava el partit. Una errada del lateral Layvin Kurzawa ha estat a punt de costar-li un disgust en l'única ocasió clara dels visitants. En l'últim quart d'hora, l'Aimens ho ha arriscat tot per aconseguir l'empat i Javier Pastore no ho ha perdonat.

El PSG ha superat la pressió alta i Verratti s'ha quedat tot sol al mig del camp. Amb temps per pensar, l'italià ha filtrat una pilota a l'espai per a la carrera de Cavani. El davanter uruguaià, davant la sortida del porter, ha aixecat el cap per regalar-li a Pastore el 2-0. Partit vist per sentència.

Els parisencs inauguren la Lliga amb victòria però evidencien que encara tenen molts aspectes a millorar, sobretot en atac. Amb Neymar, potser canvia.