La Penya ha donat la sorpresa davant del Madrid en la vintena jornada de la Lliga Endesa (83-86). El partit s'ha decidit en els últims 4 minuts després que els madridistes concedissin 8 punts en els darrers moments de l’enfrontament, deixant així un equip tocat anímicament i pendent d’un fil en el lideratge de la Lliga, a l’espera del resultat del Tenerife-Barça.

El Madrid arribava al partit sense alguns dels seus efectius més importants, com eren Campazzo, Thompkins, Jeff Taylor i Mejri. L’acumulació de partits ha fet que Pablo Laso prengués la decisió de donar-los descans davant d’un enfrontament que, a priori, podia semblar assequible, ja que la Penya portava set derrotes en les últimes vuit jornades. El conjunt de Badalona no venia en el millor estat de forma, però això no els ha impedit plantar cara als madrilenys.

Durant els tres primers quarts, el Madrid ha estat amo i senyor del marcador. L’avantatge més alt ha arribat en el tercer quart, quan s'han posat 14 punts per damunt. La Penya, tot i anar al darrere, ha sabut aprofitar els moments de relaxació dels homes de Laso i s'ha reenganxat al marcador quan el partit es posava massa coll amunt.

La teca ha vingut en el quart temps, quan el Madrid s'ha descontrolat per complet i ha arribat a perdre fins a 17 pilotes. Errors i distraccions que han permès que, en els últims 4 minuts, Klemen Prepelic capgirés el marcador i posés als badalonins pel davant (75-76). El Madrid encara ha aconseguit un parcial de 5-0 que els deixava amb 81 al lluminós, però 7 punts consecutius de Prepelic i un triple de Wroten han fet que el marcador final es quedés amb 83-86 i que es confirmés l’assaltament català en territori madrileny.

Klemen Prepelic, l’heroi de la Penya cedit del Madrid

Si hi havia un element morbós en el partit, aquest venia de la mà de Klemen Prepelic. El jugador eslovè, propietat del Reial Madrid, va ser cedit a la Penya aquesta temporada, i li ha costat ben car en aquest partit als madrilenys. Prepelic ha estat el jugador més destacat del conjunt de Badalona amb 22 punts que han ajudat al seu equip a donar la campanada i trencar la mala ratxa de resultat.