La novena etapa del Ral·li Dakar, que havia de disputar-se aquest dimecres i que unia les ciutats de Salta i Chilecito, ha estat suspesa per les males condicions climatològiques, segons ha anunciat l'organització de la prova.

Fins ara s'havia suspès per tempestes la sisena etapa (Oruro-La Paz) i s'havia retallat la cinquena (Tupiza-Oruro), la setena (La Paz-Uyuni) i la vuitena (Uyuni-Salta).

Un "despreniment gegantí de terra provocat per les tempestes" va impossibilitar el passat dimarts que els vehicles participessin en el trajecte d'enllaç estipulat fins el campament de Salta. "La majoria dels vehicles de la caravana del Dakar podran arribar fins el campament utilitzant un recorregut alternatiu, incrementant la distància de l'enllaç en 200 quilòmetres aproximadament. Una part dels vehicles més importants no podran transitar per aquesta ruta", esgrimia el comunicat.

La novena jornada consistia en un trajecte de 977 quilòmetre, 406 d'ells cronometrats, que portava els pilots des de Salta fins a Chilecito. "En conseqüència, la jornada es dedicarà a reagrupar el conjunt dels mitjans de la carrera a Chilecito per poder continuar amb la prova i donar la sortida a la desena etapa: Chilecito-San Juan", conclou el text.