L'extennista Martina Navratilova ha acusat la BBC de valorar més les veus masculines després de conèixer que l'emissora britànica ha pagat més a John McEnroe que a ella pels comentaris durant el torneig de Wimbledon.

En una entrevista amb el programa Panorama, que la BBC emet aquest dilluns i de la qual ja informen els mitjans, la nou vegades campiona de Wimbledon ha dit que l'emissora li ha pagat 17.025 euros mentre que a McEnroe, tres vegades guanyador del torneig, li han pagat uns 170.250 euros.

El sou de l'extennista nord-americà va aparèixer en la llista dels presentadors més ben pagats i divulgada l'any passat per la BBC, dades que han creat una gran polèmica al Regne Unit en revelar-se l'abast de la gran diferència de salaris entre homes i dones per fer la mateixa feina.

"Va ser un sobresalt perquè John McEnroe guanya 150.000 lliures... Jo rebo 15.000 lliures per Wimbledon i llevat que McEnroe faci moltes altres coses fora de Wimbledon, ell rep almenys deu vegades més diners", s'ha queixat Navratilova. "No ens van dir la veritat, això és segur", ha afegit l'extennista en referir-se al secret que va envoltar l'acord del sou.

"Encara és una xarxa dels vells nois. Al final les veus masculines són valorades més que les de les dones", ha dit Navratilova, que ha promès demanar més diners la pròxima vegada.

Els dos campions de Wimbledon són comentaristes habituals de la BBC durant les dues setmanes que dura el campionat. Davant les crítiques de Navratilova, la cadena de televisió ha assenyalat que la tasca de McEnroe és diferent perquè "no es pot comparar" la quantitat de presentacions d'aquest davant les de l'antiga tennista.

"John és considerat el rostre de la nostra cobertura de Wimbledon. És una veu definida dins la cobertura de la BBC. És àmpliament considerat com el millor expert i comentarista en l'esport, altament valorat per les nostres audiències i el seu contracte significa que no pot treballar per a cap altre mitjà del Regne Unit sense el nostre permís. La seva paga reflecteix tot això, el gènere no és un factor", ha puntualitzat una portaveu de la BBC.