Rafa Nadal ha superat el sud-africà Kevin Anderson (6-3, 6-3 i 6-4) per adjudicar-se el seu tercer US Open. Nadal, actual número 1 del rànquing mundial i cap de sèrie del torneig, ha dominat la final des del primer set, portant Anderson, posseïdor d'un gran servei, al límit amb intercanvis molt llargs de pilotes.

El tennista mallorquí ha decidit jugar molt agressiu, atacant el segon servei d'un Anderson que havia basat gran part del seu èxit als Estats Units en el seu joc per darrere de la línia de fons. Nadal, quan tenia ocasió, atacava la xarxa per desgastar un rival que era conscient que el partit es acabaria en tres sets. I així ha estat. Un títol liquidat en 2 hores i 28 minuts.

El partit contra Anderson ha estat l'últim de Grand Slam que jugarà Rafa Nadal sota la direcció del seu tiet Toni Nadal, que deixarà de ser el seu entrenador la temporada vinent després d'acompanyar-lo durant tota la seva carrera. "Mai podré agrair-li suficient el seu suport, sense ell no estaria jugant a tennis. És una de les persones més importants a la meva vida", ha dit un Nadal visiblement emocionat durant l'entrega de premis.

La victòria a Nova York li atorga al balear el seu setzè títol de Grand Slam, a només tres de Roger Federer (19). Nadal, amb 31 anys, intentarà igualar Federer, de 36, com a tennista amb més 'Majors' de la història del tennis masculí.

L'objectiu més immediat de Nadal, relleu de Stan Wawrinka en el palmarès del US Open, és acabar la temporada com a número u del món i afrontar l'ATP World Tour Finals, torneig que tanca l'any, com a tennista amb millor rànquing.