Rafa Nadal ha accedit als vuitens de final del Roland Garros després de superar David Goffin, número 27 del món, per 6-1, 6-3, 4-6 i 6-3.

El tennista balear s'ha imposat en els dos primers sets sense oposició, però en el tercer Goffin ha reaccionat i ha provocat que el partit s'allargués fins a les 2 hores i 49 minuts. Després de dos victòries molt senzilles en la fase prèvia, Nadal ha hagut de mostrar el seu millor tennis per acabar derrotant el belga al quart set.

El 31 de maig de 2009 Nadal va perdre contra Robin Soderling en la que seria la primera de les seves dues úniques derrotes en aquest Grand Slam. 10 anys després, el de Manacor ha signat un nou capítol en la seva espectacular trajectòria en terra batuda per acostar-se a un nou títol.

Muguruza, cada cop millor

L'espanyola Garbiñe Muguruza, per la seva banda, s'ha classificat pels vuitens de final del torneig per sisena vegada consecutiva després de derrotar la ucraïnesa Elina Svitolina per 6-3 i 6-3. Tot i que Svitolina arribava fresca al partit -la seva rival a la segona ronda no es va presentar per lesió-, Muguruza no ha patit per sentenciar un partit que ha durat 1 hora i 28 minuts.

garbiñe muguruza efe

La tennista nascuda a Caracas no és favorita, però la seva condició d'exguanyadora del torneig comença a convertir-la en una de les candidates a la victòria final del quadre femení. Ara per ara ja han caigut la número 2 del món, la txeca Karolina Pliskova; la número 4, Kiki Bertens; i la 5, l'alemanya Angelique Kerber.