Rafa Nadal ha reaccionat i per segona vegada aquest any ha derrotat a Juan Martín del Potro en un Grand Slam. I el manacorí arriba a les semifinals de Wimbledon en imposar-se per 7-5, 6-7 (7), 4-6, 6-4 i 6-4.

Nadal, que havia guanyat a l'argentí a les semifinals de Roland Garros, ha disposat de quatre boles de set en el segon parcial, però les ha desaprofitat i Del Potro s'ha apuntat després aquesta màniga, i també la següent. Però el número u del món ha imposat el seu millor físic per guanyar els dos últims sets i signar la seva victòria en un duel espectacular, en quatre hores i 48 minuts.

Amb l'eliminació abans de Roger Federer davant del sud-africà Kevin Anderson, no podrà repetir-se la final del 2008, considerada per a molts, com el millor partit de la història. Però Nadal segueix endavant en el torneig de Wimbledon, on ara se les veurà les cares amb un vell rival, el serbi Novak Djokovic, tres vegades guanyador a Wimbledon.