La moció de censura d'Agustí Benedito contra la junta de Josep Maria Bartomeu ja ha arrencat. Aquest matí l'excandidat a la presidència del Barça del 2010 i el 2015 s'ha presentat a les oficines del club per registrar la petició formal per posar en marxa aquest mateix mes de setembre el procés de la moció.

Després de sortir de les oficines amb el primer pas fet, Benedito ha posat sobre la taula el calendari que té previst amb l'entrega definitiva de les butlletes el dia 2 d'octubre. La data, però, difereix de la donada pel club, que considera que hauria de ser el dia 19 de setembre.

El tercer vot de censura necessita almenys 16.570 firmes de socis perquè tiri endavant. La xifra ve donada pel nombre del cens el dia de la presentació de l'anunci del vot de censura (110.468 socis), dels quals un 15% ha de firmar la petició perquè pugui donar el següent pas. El club també ha anunciat a través d'un comunicat que ja ha posat a disposició les 33.140 paperetes, el doble de les necessàries, perquè Benedito les pugui anar a recollir. Els dies que es disposen per aconseguir les firmes són 14 dies hàbils, però aquí entra la discussió.

El calendari del vot de censura sembla que és el nou punt de confrontació entre les dues parts. Segons Benedito, comença un dia i, segons el club, un altre. A hores d'ara els problemes són què es consideren dies hàbils i quan es comença a comptar.

La posició del Barça

El Barça ja ha informat des d'un comunicat que tenen a disposició per ser recollides 33.140 paperetes. A partir d'aquí, el club ha confirmat amb unes declaracions de Jordi Cardoner que tenen "14 dies hàbils a partir de demà per poder cobrir aquesta voluntat que expressa el nostre soci".

D'aquesta manera des del club s'afirma que a partir d'aquest dissabte (considerat, doncs, com a dia hàbil) ja està en marxa el compte dels 14 dies. Atenent aquesta posició, el termini acabaria el proper dia 19 de setembre, restant els tres diumenges considerats com a no hàbils i el festiu de l'11 de setembre.

La posició de Benedito

Malgrat tot, Benedito no estaria d'acord amb les dates. L'impulsor de la moció de censura ha confirmat que la data final és el dia 2 d'octubre. Benedito explica que segons l'article 55.3 apartat c, els dies haurien de comptar a partir del dia que es van a recollir: "els promotors del vot de censura disposen del termini de catorze dies hàbils, a comptar de l'endemà a la rebuda de les butlletes, per presentar la sol·licitud formal a la Junta Directiva, en la qual han de fer constar la motivació, els membres de la Junta que s’han de sotmetre a la censura i a la qual han d’adjuntar les butlletes de suport".

Amb això, Benedito assegura que en cap moment es diu quan han d'anar a recollir les butlletes. El club té l'obligació de deixar-les a disposició del sol·licitant amb un període no superior a cinc dies hàbils, però res més sobre quan s'han d'anar a buscar. És per aquest motiu que Benedito té la intenció d'anar-les a buscar el proper divendres dia 8 de setembre, cosa que començarien a comptar els dies el dimarts dia 12 (perquè no consideren dissabte com un dia hàbil i el dia 11 és festiu). Amb aquest calendari la data d'entrega acabaria el dia 2 d'octubre.

Els partits implicats

Les dues posicions estan separades de gairebé dues setmanes. Dues setmanes que al mateix temps poden ser clau per recollir les 16.570 signatures de socis per poder tirar endavant el vot de censura. I a tot això, hi haurien diversos partits enmig de la petició. Atenent el calendari que espera el Barça, es jugarien al Camp Nou els partits de l'Espanyol, la Juventus a la Champions i el de l'Eibar. Amb el calendari a la mà de Benedito s'inclourien el derbi contra l'Espanyol, el de la Juventus, el de l'Eibar, el del Girona a Montilivi i el del Las Palmas al Camp Nou.

Són dues setmanes de diferència, d'una manera de comptar que difereix de criteris i que sembla que pot ser el proper entrebanc en la moció de censura.