El Manchester City necessitava tornar a guanyar. Després de la maneta del Liverpool a l’Arsenal, els de Pep Guardiola estaven pràcticament obligats a sumar els tres punts contra el Southampton per no despenjar-se de la Premier League (1-3). No ha estat la millor versió dels citizens, però sí que ha servit per recuperar la confiança i trencar la mala ratxa de dues derrotes consecutives. Els gols de David Silva, Ward-Prowse (en pròpia) i Agüero fan sumar els tres punts i retallar diferències en la classificació amb els reds. Ara els separen 7 punts.

El City estava passant per unes setmanes complicades, en les quals acumulava dues derrotes en Lliga, contra el Crystal Palace 2-3 i 2-1 contra el Leicester en el Boxing Day. El Liverpool no fallava i els de Klopp anaven ampliant els punts fins aquest diumenge. Els de Guardiola han tornat al St Mary’s Stadium, l’estadi on van aconseguir la xifra rècord dels 100 punts a la Premier i que els va consagrar la temporada passada com un dels millors equips d’Europa.

El City torna a l'estadi dels 100 punts

Si no era per joc era per sentiment, però els citizens havien de sortir victoriosos de Southampton. I amb aquesta idea han sortit a jugar. Des dels primers minuts s’ha vist com el City ha estat molt superior al seu rival i per tranquil·litat dels aficionats, David Silva ha obert la llauna.

Els de Guardiola han agafat aire i han començat a tocar i tocar. Recuperaven l’estil, que semblava haver desaparegut en els anteriors partits, i començaven a dominar. La seguretat dels citizens es veia en jugades com una d’Ederson que, fidel a la filosofia del tècnic català, ha tret la pilota fent parets amb Kompany i Laporte. Deu minuts més tard, el brasiler ha anat tan sobrat que ha fet un retall al davanter en l’àrea petita.

Però aquesta superioritat dels de Manchester s’ha esfumat a l'equador de la mitja part. El Southampton, que fins el moment era un mer espectador del partit, s’ha despertat. Després d’una errada de Zinchenko en defensa, Hojbjerg no ha desaprofitat l’ocasió i ha empatat el matx amb un golàs.

El proper rival, el Liverpool

Ralph Hasenhüttl estava aconseguint desactivar l’actual campió de la Premier, però el campió tenia la sort de la seva part. Just abans de la mitja part, s’han beneficiat d’una diana en pròpia porteria del Southampton i dos minuts més tard, Agüero ha sentenciat el partit amb una jugada aïllada.

Shaquiri Salah Lovren Liverpool Arsenal EFE

En la segona part, domini aclaparador dels de Guardiola. El porter local, McCarthy, ha salvat el seu equip de la golejada i ha evitat que Agüero, Mahrez i Sterling ampliessin encara més el lluminós. El City recupera la confiança i tornen a vèncer per acomiadar el 2018. El proper partit serà el dijous 3 de gener de 2019 contra el líder, el Liverpool. El català té una oportunitat d’or per derrotar a Jürgen Klopp, la seva bèstia negra.