Un equip capcot. El Manchester City no ha superat el cop de l'eliminació a la Champions League i ha empatat contra el Liverpool (1-1). El resultat deixa el City fora de la lluita pel títol de Lliga. El gol de Sergio Agüero val un punt insuficient per seguir el ritme del Chelsea, líder destacat de la Premier League amb 12 punts d’avantatge sobre els de Pep Guardiola.

Sense sort

El Manchester City tornava a casa. I ho feia per mesurar les forces amb un dels equips més incòmodes de la competició. El Liverpool de Jürgen Klopp, paradigma de la irregularitat, guanya en fiabilitat quan s’enfronta a la zona alta de la Lliga. Avui, a l’Etihad Stadium no ha estat una excepció. Amb un sistema basat en tenir les línies molt juntes per penalitzar les errades i explotar els espais a l’esquena de la defensa del City, el Liverpool ha trobat petroli.

Els ‘citizens’ només veien la llum quan David Silva entrava en joc. Si el brillant jugador canari no tocava la pilota, l’equip es convertia en previsible. Sense moviments en atac ni fluïdesa en el joc, al City se’l veia pesat, lent, sense la capacitat per ser protagonista. Això, contra un Liverpool que basa gran part del seu potencial en el desgast físic, era jugar amb foc.

Tot i que el Manchester no aconseguia assemblar-se a un equip de Pep Guardiola, ha trobat la porteria de Mignolet en un tram on ha aconseguit tancar el Liverpool a camp propi. En una jugada de Leroy Sané per la banda esquerra, Fernandinho ha enviat fora, de manera incomprensible, una pilota a dins de l’àrea petita. Els de Klopp han aconseguit superar el setge gràcies a Philippe Coutinho. El brasiler, amb dues jugades consecutives ha despertat l’equip abans del descans.

Errada clau

La segona part ha començat amb el Liverpool, més intens, aprofitant més i millor les possessions. Als cinc minuts ha arribat la jugada clau. Una pilota a l’esquena del lateral Gael Clichy ha acabat amb un penal (inexistent) sobre Roberto Firmino. L’errada de l’àrbitre perjudicava el City perquè James Milner no ha fallat des dels onze metres. El gol semblava que enfonsava qualsevol aspiració de puntuar.

El 0-1 ha estabornit el City. L’equip semblava encara més deprimit, sense eines per reaccionar. El Liverpool, però, no ho ha aprofitat. Firmino ha fallat un u contra u davant el porter Willy Caballero que hagués deixat el partit vist per sentència. Pep Guardiola ha estat intervencionista, substituint Yaya Touré, un jugador sense ritme ni físic per jugar a primer nivell, pel defensa Bacary Sagna. Canvi de peces per intentar esgarrapar algun punt. La decisió ha tingut premi.

En una de les úniques jugades trenades del City, Sergio Agüero ha trobat el camí del gol. Fernandinho ha cedit la pilota a De Bruyne perquè l’extrem belga centrés a la frontal de l’àrea petita. Allà ha aparegut Agüero, en carrera, per fer l’empat al primer toc. 1-1 a falta de vint minuts pel final. En un dels pitjors partits de la temporada, el Manchester City tenia opció de guanyar contra un rival directe.

El desgast físic ha provocat que el tram final fos completament boig, amb ocasions molt clares a les dues àrees. De Bruyne ha enviat una pilota al pal abans que Adam Lallana fallés tot sol davant Caballero. Agüero, al descompte, ha enviat per sobre del travesser una pilota que valia tres punts. L’1-1 semblava inamovible per la falta d’encert i així ha estat. Repartiment de punts que no deixa content a ningú.