Un gol de Karim Benzema quan només quedava un minut de partit ha evitat que el Reial Madrid empatés contra el cuer, l’Osca, que ha demostrat que té orgull però no qualitat (3-2). Els aragonesos s’han posat per davant ben aviat però el conjunt blanc ha aconseguit remuntar gràcies a Isco i Ceballos.

Després de l’empat de Xabier Etxeita semblava que el Madrid tornaria a fer el ridícul, però llavors ha aparegut el davanter francès -el millor jugador dels blancs aquest curs - per tranquil·litzar una afició que, ara per ara, només desitja que la temporada s’acabi d’una vegada per totes.

Luca Zidane Reial Madrid Osca EFE

El punt d’humor l’ha posat Zinedine Zidane, que en el seu segon partit després d’haver tornat a la banqueta del Bernabéu, ha decidit oblidar-se de Keylor Navas i ha apostat pel seu fill a la porteria. Increïble però cert.

El Cucho no avisa

El partit ha començat amb una sorpresa que ni Zidane ni el seu fill s’esperaven. El Cucho Hernández ha aparegut completament sol al punt de penal de l’àrea blanca i ha afusellat Luka després de rebre una passada del Chimy Ávila, que s’ha desfet de Nacho amb una facilitat increïble. Només s’havien disputat 3 minuts de partit.

El gol del colombià ha despertat els fantasmes de nits passades i l’afició, des d’un bon principi, s’ha començat a posar nerviosa. El cert és que l’elecció del seu fill a la porteria no ha estat l’única sorpresa en l’onze de Zidane. El desaparegut Brahim Díaz ha ocupat la banda esquerra de l’equip i Dani Ceballos ha substituït Luka Modric. Els assistents del Bernabéu tenien motius per patir.

cucho hernandez osca efe

La part positiva de no tenir un pla de joc, però, és que les adversitats no alteren el teu nul plantejament. Sense massa estridències, el Madrid ha trobat l’empat en una jugada aïllada al minut 25. Isco, reviscut amb Zidane, només ha hagut d’empènyer la pilota al fons de la porteria després d’una bona assistència de Brahim. Així, el malagueny ha aconseguit el seu segon gol en dos partits sota les ordres del francès.  Malauradament per ell i el seu equip les dianes arriben massa tard.

Després, i potser per la necessitat de puntuar o potser perquè sabien que no hi tenen res a perdre, els futbolistes de l'Osca han sigut valents i han atacat per posar-se per davant al marcador. La manca de qualitat, però, els hi ha passat factura.

Amb la flor operativa

A la segona part el Madrid ha saltat al terreny de joc amb les idees molt més clares. Un fet que, d’altra banda, no era gaire difícil.

Així, i mentre el públic blanc xiulava el desaparegut Bale, ha arribat el segon gol dels locals. En la seva única acció de mèrit del partit, el futbolista gal·lès ha realitzat una centrada al segon pal per Benzema, que li ha regalat el gol a Ceballos amb una bona cessió amb el cap. Només era el minut 62 i el guió indicava que el Madrid tornaria a imposar-se amb comoditat contra un rival inferior.

Benzema gol Reial Madrid Osca EFE

L’Osca, però, no s’ha rendit. Tal com havia passat al primer temps, els aragonesos s’han alliberat de qualsevol pressió i ha buscat la diana de l’empat mitjançant desmarcades del Chuco i el Chimy, primer, i del català Enric Gallego, després.

El premi, tot i així, l’ha trobat un central: Etxeita. Quan quedaven 15 minuts de partit, el defensa basc ha rematat amb el cap un servei de córner i ha batut Luca, que aquest diumenge només s’ha dedicat a recollir pilotes del fons de la porteria.

Però si una cosa té el Madrid de Zidane és flor. Quan semblava que l’empat ja era una realitat, Benzema ha ajusticiat l’Osca amb un golàs que pràcticament envia els aragonesos a Segona Divisió. El Madrid, per la seva banda, segueix empaitant l’Atlètic de Madrid, que segueix dos punts per sobre seu.