El Barça s'ha endut un correctiu en el primer partit de la final de l'ACB contra el Reial Madrid (87-67). Davant d'un WiZink Center ple fins a la bandera, els homes de Svetislav Pesic no s'han posat per davant en el marcador en cap moment i han rebut una lliçó molt valuosa: si volen el títol, hauran de millorar -i molt- en defensa.

Dilluns vinent, una altra vegada a Madrid, els blaugrana tenen una nova oportunitat de demostrar perquè han estat el segon millor equip de la fase regular. Una victòria permetria afrontar el tercer partit al Palau amb optimisme, però una nova derrota situaria l'equip entre l'espasa i la paret ben aviat.

Empanada i reacció blaugrana

El Barça no ha començat el partit amb la concentració necessària per afrontar una final de Lliga. En els primers minuts, el Madrid s’ha situat 9-0 gràcies als triples de Anthony Randolph (3+1) i les cistelles de Facundo Campazzo.

Tot i així, Pau Ribas, Víctor Claver, Ante Tomic i Thomas Heurtel han plantat cara i han retallat distàncies en part, també, a una gran defensa col·lectiva. La imatge del primer quart, això si, l’han protagonitzat Adam Hanga  i Gustavo Ayón. El mexicà ha propinat un cop de puny al jugador blaugrana però l’àrbitre ni tan sols ha assenyalat antiesportiva. En qualsevol cas, el Barça finalitzava el primer quart per darrere en el marcador, una tònica habitual durant tot el partit (22-17).

Campazzo ho fa molt fàcil

Al segon quart el Madrid ha aconseguit escapar-se sense oposició en el marcador. Un parcial de 8-2 inicial ha obligat Pesic a demanar el primer temps mort del partit, però el tècnic serbi no ha aconseguit canviar la dinàmica del duel.

El Barça guanyava els rebots ofensius (n’ha sumat 11), però aquest fet servia de ben poc davant la capacitat anotadora dels blancs. Els triples de Campazzo i el ritme anotador de Sergio Llull han castigat l’equip de Pesic i han permès que el Madrid aconseguís 15 punts d’avantatge en l'equador del partit (47-32). 1 de 7 en triples pel Barça i 8 de 16 pel Madrid: les dades ho deien tot.

El Madrid no tremola

El tercer quart havia de convertir-se en el moment clau de la reacció blaugrana, però aquesta no ha arribat en cap moment. Dos triples consecutius de Chris Singleton han permès somiar als culers, però ben aviat Rudy ha evidenciat que la victòria aquesta nit seria blanca.

Una petita ratxa anotadora del Barça en el darrer tram ha obligat Pablo Laso a demanar temps mort, però la realitat era que l’equip de Pesic seguia a més de 10 punts del seu rival (63-52).

Un parcial letal

Si remuntar 11 punts ja era difícil, un parcial d'11-0 en els primers minuts de l'últim quart ha acabat d'enfonsar el Barça. Després de les cistelles de Jeff Taylor (5) i Fabien Causeur (6), el Madrid ha aconseguit el seu màxim avantatge sobre el Barça, 20 punts que han deixat el partit pràcticament sentenciat.

Els de Pesic han tirat d'orgull i han contraatacat gràcies a un parcial de 0-9 protagonitzat per Thomas Heurel i Hanga, però la diferència ja era insalvable. A mesura que el temps s'acabava, els jugadors del Barça ni tan sols han competit i han hagut d'assumir amb resignació que perdrien el partit. Finalment, la diferència ha estat de 20 punts, tota una declaració d'intencions del Madrid en el primer partit de la final de l'ACB (87-67).