Crònica d’una mort anunciada. El Reial Madrid s’ha imposat al Barça per 85 a 69 en un partit en què ha anat per davant al marcador durant els 40 minuts i ha aconseguit amb molta solvència una victòria que acomiada de l’Eurolliga a un conjunt blaugrana que ja estava eliminat abans de jugar.

Ha guanyat l’equip que més coses es jugava competitivament parlant. Tot i que ja es troba classificat per a la següent fase, el Reial Madrid està lluitant pel liderat de la fase regular de l’Eurolliga contra el CSKA de Mouscou i necessitava la victòria. I la sortida dels blancs, amb un parcial de 6 a 0, no ha defraudat.

Sense possibilitats des del primer moment

El primer quart del Barça ha estat un clar reflex de la mala temporada en què es troba: hi ha alguns jugadors que no volen, i els que sí que ho fan no poden sols. Només Koponen i Perperoglou han intentar combatre contra l’encert de jugadors locals com Randolph i Llull (entre ells dos han anotat 15 dels 22 punts que el seu equip ha convertit durant el primer quart), però no se n’han sortit en l’intent i després dels primers 10 minuts de joc el Barça ja perdia de 9 punts (22-13).

Perduts, i mai més ben dit. Els homes de Bartzokas han arribat a malmetre fins a sis situacions d’atac amb pèrdues de pilota durant el primer quart, xifra que s’ha agreujat fins a les 13 abans de marxar al descans. I això que la segona màniga de la nit ha començat de forma immillorable pel Barça, amb un parcial de 0 a 7 que els acostava a nomes dos punts del Reial Madrid i els tornava al matx.

Dues faltes tècniques i molta diferència

No obstant això, els de Pablo Laso han fet tornar a la realitat als blaugrana. Amb Tomic i Navarro molt descentrats sobre la pista, els locals han tornat a la frescor ofensiva i la intensitat defensiva i el conjunt culer no ha pogut fer més que intentar competir sense èxit. I dues faltes tècniques xiulades a Bartzokas quan faltaven menys de dos minuts pel final del segon quart han generat un avantatge de 13 punts a més de l’expulsió del tècnic. I a l’últim segon, última punyalada del Madrid en forma de triple de Llull per marxar al descans amb el resultat de 41 a 27.

El tercer quart ha començat amb un intercanvi de cops molt vistós per a l’espectador amb 5 triples del Barça i 4 del Reial Madrid que han retallat, tot i que no en excés, la diferència entre ambdós equips. De fet, els culers han estat especialment encertats en el dia d’avui des de la línia de 6,75 (14 de 24), és a dir que els problemes visitants no han arribat des del perímetre sinó que ho han fet des de la resta d’aspectes del joc.

Tot i que el dèficit del Barça ha baixat poques vegades dels 10 punts, després de tornar dels vestidors l’equip ha anotat i ha competit. Abans d’iniciar el quart i últim temps, la diferència numèrica era de 13 punts però la sensació era que els blaugrana estaven molt lluny dels madridistes (64-51).

La sentència final

Últim quart per a sentenciar el matx. El Madrid no havia donat opcions al Barça però tot i així no aconseguia disparar-se al marcador, i un bon final els ha ajudat en aquest aspecte. Sergio Llull (21), Gustavo Ayón (14) i Randolph (13) han portat la batuta d’un combinat que ha marxat a 18 punts del seu rival i, a partir de llavors, el matx ha resultat completament anecdòtic. I l’afició local ha aprofitat per mofar-se de l’eliminació del seu màxim rival; festa completa al WiZink Center.

Victòria solvent del líder en la que ha estat la crònica d’una mort anunciada (85-69). El Barça ja era fora de l’Eurolliga abans del partit però el matx ho ha ratificat sense cap mena de dubte. El Reial Madrid, per la seva banda, continua la seva ferotge persecució cap al liderat de la fase regular.