El Barça perd gas a la Copa del Rei després d'una decebedora derrota contra el Llevant en el partit d'anada dels vuitens de final (2-1). Els jugadors culers s'han perdut en un partit en què han desnaturalitzat totalment el futbol del Barça, però es mantenen vives les seves opcions gràcies a un gol de penal d'un espès Philippe Coutinho.

Abatuts pels experiments

Un Barça totalment nou, amb una defensa inèdita i sense garanties, no ha pogut combatre contra un Llevant amb ganes de repetir l'espectacle de la temporada passada quan li va fer cinc gols als culers a la Lliga. Semedo, el debutant Murillo, Chumi i Miranda, han estat els quatre escollits a la defensa. I aquesta aposta no li ha sortit gens bé a Ernesto Valverde. No valen els experiments.

Messi, Piqué, Luis Suárez, Rakitic i Jordi Alba s'han quedat a Barcelona, i els granotes de València ho han aprofitat per sorpendre el Barça. Tot just al minut 4 Cabaco ja ha fet el primer gol en la primera ocasió del partit. Centrada d'una falta lateral i ningú el pot aturar.

Llevant Barça EFE

El Barça, descentrat, perdut i totalment descol·locat, no ha sabut encaixar bé el primer gol. Tancats darrere, no hi ha hagut manera de combinar. Ni Sergio Busquets, ni Aleñá, ni Arturo Vidal ni Coutinho han sabut connectar amb la velocitat de Dembélé i Malcom. Imprecisions a dojo i decepció total en defensa.

Cillessen, un dels destacats del partit per les múltiples aturades salvadores que ha fet, hauria pogut fer més al minut 18 en el gol de Mayoral. El futbolista cedit pel Madrid, a més, ha deixat retratats els experimentals Murillo i Chumi a l'eix de la defensa.

El culers, aquesta vegada vestits amb la samarreta de color groc, la segona equipació, han vist com els blaugrana, els del Llevant, semblava que els sortia tot bé. Però el problema ha estat del Barça. Coutinho no ha sabut liderar des de la punta del rombe atacant, i Malcom i Dembélé han tingut la pòlvora mullada.

Malcom Llevant Barça EFE

Coutinho dona esperances

L'escenari era tan desastrós per als interessos culers que una vegada més han evidenciat la falta de futbol sense Messi. Arturo Vidal, l'home anti ADN Barça, ha estat el millor futbolista de camp gràcies a la seva voluntat i sacrifici. I al descans ha hagut de sortir Sergi Roberto per Miranda. Però res ha canviat.

Coutinho ha seguit al seu nivell incomprensiblement baix; Dembélé, ofuscat de cara a porteria; Busquets sense companys; Murillo molt perdut; Valverde inexpressiu; i els culers moixos des de casa. Inoperància d'un Barça inofensiu que ha vist com un Llevant ambiciós i descarat ha rebut un premi merescut.

I sort d'un penal que s'ha inventat Denis Suárez al tram final perquè Coutinho ha pogut donar esperances des dels onze metres. Igualment, derrota merescuda del Barça contra el Llevant, per així encaixar el primer avís de l'any. El Camp Nou decidirà qui passa als quarts dijous vinent, però és evident que sense Messi tot és molt més complicat.