El Leicester ha fet història contra tot pronòstic a la Champions League i ha deixat el Sevilla tombat en una setmana negra (2-0). El canvi d'entrenador i l'arribada de Craig Shakespeare a la banqueta dels foxes ha originat un canvi de tendència que ha reviscut el campió anglès.

Els de Leicester han batallat com mai i han derrotat un dels grans d'Europa amb un canvi de guió esplèndid a la tornada dels vuitens de final al King Power Stadium. Els gols de Morgan i d'Albrighton han capgirat una eliminatòria que escriu un capítol de la història del modest Leicester en la seva primera participació europea.

Els tres herois

Tot semblava que seria un passeig del Sevilla. El 2-1 aconseguit al Sánchez Pizjuán era una assegurança de cara a una tornada de tràmit a Anglaterra. Però si es va veure l'impossible al Camp Nou fa una setmana, la proesa de los foxes era molt més factible.

Ofici, passió i esperança. El Leicester és sinònim a futbol d'aquell més pur. No practiquen un gran futbol, però són letals. El futbol és cosa de gols i contra el Sevilla han resolt en el que han tingut. Set xuts a porteria en 180 minuts i tres gols.

Morgan i Albrighton han estat els herois a Leicester. El capità jamaicà ha rematat a la primera part una pilota morta dins l'àrea. No sap com ho ha fet, però el defensa ha fet un gol històric. I si la història tenia reservat quelcom èpic, també ho ha fet Albrighton a la segona meitat.

Amb un 2-0 tot era possible i un gol dels andalusos forçava la pròrroga. Però quedava per aparèixer l'heroi Schmeichel. Penal a favor del Sevilla al minut 80 i el porter anglès que atura el xut d'N'Zonzi. Segon penal aturat en l'eliminatòria i classificació.

Història i nova dinàmica

Unes últimes setmanes de canvis a Leicester han originat un canvi de dinàmica miraculosa. Els dirigents del club anglès han fet fora Claudio Ranieri (l'home que va aconseguir la Premier League), i han tornat al seu resultadisme. Millora a la lliga anglesa i història a la Champions.

Els anglesos ja esperen rival als quarts de la Champions. Competició espectacular d'un Leicester que fa valer el seu millor futbol i somia encara més en una competició que s'ha convertit en l'antídot per tornar a ser grans. Leicester, Barça, Dortmund, Madrid, Bayern i Juventus ja són equips de quarts.

La Juventus elimina el Porto (1-0)

Els italians de la Juventus han tornat a guanyar al Porto, aquest cop a casa i gràcies a un gol de Dybala. S'ha classificat el millor i no hi ha hagut rival en cap moment. La porteria de Buffon s'ha quedat a zero i els italians han sabut resoldre les seves oportunitats. La Juve torna als quarts de final de la màxima competició europea.