La Segona Divisió ja espera l'Espanyol a no ser que hi hagi un canvi radical. El conjunt perico acaba el 2019 amb el pitjor resultat possible, perdent contra el Leganés, penúltim classificat de la Lliga Santander (2-0). I després d'un partit indigne a Butarque, potser el pitjor de la temporada, ja hauria de pensar en la fortuna de la loteria futbolística per salvar-se.

L'Espanyol no sap jugar

L'Espanyol no és que jugui malament, és que no sap a què juga. Si el conjunt blanc-i-blau és últim de la Lliga és per alguna cosa, i s'ha tornat a demostrar a casa del segon pitjor equip de la categoria. Ni comprant números de la loteria tenen sort. Amb canvis respecte el partit de Copa contra el Lleida, però sense cap revolució ni efectivitat.

Des del primer minut han demostrat que els blanc-i-blaus no tenen ni recursos ni idees. I en la primera ocasió clara del Leganés, gràcies a un regal de Marc Roca, Braithwaite ha fet el primer gol al minut 12.

Víctor Gómez Leganés Espanyol EFE

L'Espanyol no ha sabut ni reaccionar ni saber què fer després de començar perdent contra un rival que semblava el Liverpool. Cada pilota que tenia el Leganés era una ocasió. Però tot gràcies a la ineficàcia d'un equip perico sense ànima.

Feia molt vent a Madrid i per aquest motiu, sense cap mena de sentit, l'Espanyol ha decidit jugar amb pilotades i passades aèries. Justícia sobre la gespa de Butarque, amb victòria local, després d'un partit pobre i indigne d'un Espanyol que semblava que, en comptes de comprar números de loteria per quedar-se a Primera Divisió, ja havia comprat bastants per ser nou equip de Segona.

Machín hauria de marxar

Pablo Machín no ha servit per a res. Ja porta un temps a l'Espanyol i no hi ha manera de millorar el nivell. A la Lliga ha anat cap a pitjor.

Pablo Machín Espanyol EFE

I com que la tònica era la que era i l'Espanyol no sabia fer res a Butarque, ha arribat el segon gol del Leganés a l'inici de la segona part. En-Nesyri remata sense gaire oposició des de dins l'àrea i la defensa perica queda retratada.

Un segon gol al minut 54 que s'ha convertit en definitiu. L'Espanyol, tot i reaccionar tímidament, no ha sabut fer res millor. Han entrat al camp Ferreyra, Wu Lei i Pedrosa, però res de res.

El cuer ha tornat a perdre. El Leganés, penúltim classificat, ha repassat l'Espanyol, que ja veu més a prop la Segona Divisió. I Pablo Machín ja pot començar a mirar altres equips perquè no hauria de seguir sent l'entrenador de l'Espanyol l'any vinent.