El Mundial de Qatar 2022, a més de noms com els de Mbappé, Messi o Richarlison, està posant jugadors menys coneguts a l'aparador. Casos com els de Gakpo, Gvardiol, Gonçalo Ramos o Enzo Fernández estan deixant el seu segell, cridant l'atenció dels gegants del futbol europeu. I una de les grans sorpreses, malgrat que la seva selecció, Ghana, no va aconseguir superar la fase de grups, ha estat Mohamed Kudus, centrecampista de l'Ajax que ha firmat un gran Mundial.

El nom de Kudus no va tardar és relacionar-se al Liverpool tal com va avançar el diari The Sun, encara que el Barça també va entrar en la licitació. El club blaugrana fa temps que té el ghanès en el punt de mira, ja que Kudus porta ja temps destacant a l'Amsterdam Arena. El problema és que la seva explosió a Qatar ha provocat que el Liverpool hagi mogut fitxa, posant en risc el pla del Barça.

El Liverpool, a per Kudus

Segons va informar TMW, l'Ajax fixa el preu de sortida per Mohamed Kudus en 45 milions d'euros, una xifra que el Barça tenia la intenció de negociar. El Liverpool, que l'estiu passat va fallar a l'hora de reforçar el seu centre del camp en fitxar Arthur Melo, no està disposat a perdre el ghanès, per la qual cosa ja ha posat a sobre de la taula 50 milions d'euros, una quantitat que el Barça ni vol ni pot assumir. El club blaugrana, ja que s'haurà de resignar a perdre un jugador que està cridat a ser una estrella mundial en poc temps.

L'única esperança per al Barça és que l'Ajax es negui a traspassar a Kudus aquest hivern. En aquest cas, el club blaugrana podria temptar el jugador amb el projecte, a més de continuar monitorant el seu rendiment per comprovar si realment paga la pena pagar 50 milions d'euros per ell.

Mohammed Kudus celebrant un gol amb Ghana / Foto: EFE
Mohammed Kudus, celebrant un gol amb Ghana / Foto: EFE

Rendiment immediat

Nascut a Accra fa 22 anys, Mohamed Kudus es va donar a conèixer en la Right to Dream Academy, una reconeguda acadèmia de futbol ghanesa creada el 1999 per descobrir grans talents del país. Quan Kudus acabava de complir els 18 anys, va ser captat pel Nordsjælland danès i tot just arribar ja va aconseguir un lloc a l'equip, demostrant una qualitat impròpia per a un jugador sense experiència en el futbol europeu.

Només dos anys després, l'Ajax no ho va dubtar i va posar a sobre de la taula 9 milions d'euros, una inversió que li acabarà sortint molt rendible. Kudus porta ja 63 partits amb el primer equip, en els quals ha marcat 15 gols. Ara, tot apunta que deixarà a la caixa més de 50 milions d'euros. El Barça sospira pel jugador, que en aquests moments sembla ser més a prop que mai del Liverpool.