Es confirma que Henrikh Mkhitaryan, futbolista de l'Arsenal, no disputarà el partit corresponent a la final de l'Europa League contra el Chelsea per motius polítics. Així ho ha informat el club anglès en un comunicat després en què lamenten anunciar aquesta decisió.

"Estem molt decebuts d'anunciar que Mkhitaryan no viatjarà amb l'equip per a la final de l'Europa League contra el Chelsea. Hem explorat a fons totes les opcions perquè 'Micki' formi part de la plantilla, però, després de discutir amb el jugador i amb la família, hem decidit que no formi part de l'expedició", ha informat l'Arsenal. Els problemes han estat polítics i no és la primera vegada que deixen Mkhitaryan fora d'un partit per aquest motiu. La final es disputa a Bakú, la capital de l'Azerbaidjan, país que té un conflicte polític amb Armènia, país d'origen del futbolista.

En més d'una ocasió Mkhitaryan ja s'ha negat a viatjar a l'Azerbaidjan i aquesta vegada no ha estat diferent. Una final que no podrà comptar amb el futbolista armeni, un dels referents de l'Arsenal, ja que el club londinenc no pot garantir la seva seguretat. "Hem escrit a la UEFA expressant la nostra profunda preocupació per aquesta situació. 'Micki' ha estat un jugador clau en el nostre camí fins a la final -ha jugat 11 partits en els quals ha repartit 3 assistències-, per la qual cosa és una gran pèrdua per a l'equip", insisteix el club.

"També estem molt tristos que un jugador es perdi una gran final europea per una circumstància com aquesta, ja que és una cosa que passa molt poques vegades en la carrera d'un futbolista", afegeixen.