Un gol d’Alexis Sánchez a la pròrroga ha despertat Pep Guardiola del somni d’aconseguir la seva primera final amb el Manchester City (2-1).

Respecte mutu

Arsenal i City se citaven a Wembley per jugar la segona semifinal de l’FA Cup, conscients que el Chelsea, actual líder de la Premier League, serà l’últim obstacle per aconseguir un dels títols amb més tradició del futbol anglès.

La primera part ha estat pròpia d’una eliminatòria a partit únic. El respecte entre els dos equips s’ha imposat per minimitzar les ocasions i potenciar el joc al mig del camp, del tot intranscendent. Pep Guardiola i Arsene Wenger, dos entrenadors amb una idea semblant de joc, basat en la possessió, semblaven anul·lar-se.

L’Arsenal s'imposava tímidament, tenint més la pilota, tot i que la millor oportunitat ha estat per al City. Agüero ha rematat a gol una centrada de Sané però l’àrbitre ha decidit anul·lar-lo, interpretant erròniament que la pilota de Sané havia sortit per la línia de fons.

Agüero i Monreal

La segona meitat ha estat tot el contrari. Els espais a la immaculada gespa de Wembley han disparat el nombre d’ocasions. I el City ho ha aprofitat per avançar-se al marcador. Sense capacitat per crear perill en estàtic, el gol ha arribat al contracop, de la manera més simple. Una pilotada llarga de Touré Yaya ha agafat desprevinguda la defensa de l’Arsenal i això ho ha aprofitat Agüero, per superar, amb dos tocs, la sortida de Petr Cech. 0-1 amb joc directe.

El gol era un cop molt dur a les aspiracions de l’Arsenal, sempre dins del partit i exhibint sensació de control. Semblava no perillar el resultat però Agüero ha evidenciat les carències defensives que porten castigant els de Wenger durant tota la temporada. Tot i això, la reacció dels londinencs ha estat digna d’elogi. I és que només han tardat 10 minuts a empatar el partit.

Una jugada per la banda dreta d’Oxlade-Chamberlain, el millor jugador del partit, ha acabat als peus de Nacho Monreal perquè el lateral navarrès fes l’1-1. Tot seguia igual quan faltaven 20 minuts per al final. Els dos equips començaven a notar el desgast físic i han signat la pròrroga com a treva.

Alexis diu prou

30 minuts més per davant per decidir finalista. I a la pròrroga, l’Arsenal ha estat el més efectiu dels dos. Alexis Sánchez ha aprofitat una pilota morta a dins de l’àrea per desfer l’empat. A l’altra àrea, Fabian Delph i Kevin de Bruyne no han tingut la mateixa sort, desaprofitant ocasions molt clares. La falta d’encert ha condemnat el City, deixant Guardiola sense final i certificant un any sense títols.