El Girona no renuncia a l'ascens directe a Primera Divisió. Aquest dissabte, el conjunt de Pep Lluís Martí ha derrotat sense oposició la Ponferradina a Montilivi gràcies a les dianes de Brandon Thomas -la primera com a blanc-i-vermell- i de Borja García (2-0). Amb el triomf, els gironins es consoliden al cinquè lloc amb 45 punts, a 3 del segon, el Saragossa, que aquest diumenge s'enfrontarà al Deportivo a la Romareda.

Els regals s'aprofiten

Un dels fets que han condemnat el Girona al llarg d'aquesta temporada han estat els errors individuals de jugadors com Juan Carlos, Pedro Alcalá o Johan Mojica. Aquest cop, però, qui s'ha dedicat a regalar oportunitats al rival ha estat la Ponferradina, un equip que fins ara aspirava a les posicions de play-off.

En el minut 9, una doble errada de la defensa lleonesa l'ha aprofitat Brandon Thomas per superar l'exgironí René Román. Els futbolistes visitants han entregat la pilota al davanter mallorquí en dues ocasions -primer Son i després Trigueros- i aquest, que aquest dissabte exercia de davanter centre per la sanció de Cristhian Stuani, no ha perdonat.

El gol ha estimulat un Girona que ha dominat el partit durant tota la primera part. Les ocasions no arribaven, però aleshores René ha comès una errada imperdonable. En el minut 40, Jairo Izquierdo ha realitzat una centrada inofensiva al segon pal que el porter andalús no ha sabut atrapar. Borja García, que simplement passava pel seu costat, ha marcat gairebé sense voler.

A la segona part, els de Martí s'han limitat a contemporitzar el joc i la Ponfe, inofensiva, ha estat incapaç d'intimidar Asier Riesgo. L'oportunitat més clara dels lleonesos ha arribat en un xut de falta directa de Ríos Reina en el minut 72, però la pilota s'ha estavellat al travesser. Més tard, el conjunt local ha respòs amb arribades d'Aday i Àlex Gallar, en temps afegit.

Partit sense més història a Montilivi. El Girona segueix sent infal·lible a casa i suma 3 punts que li permeten aspirar a l'ascens directe. Ja són cinc jornades sense perdre. La setmana vinent, a Anduva, examen més seriós contra el Mirandés.