El Girona ha tornat a puntuar després de dues jornades sense aconseguir-ho gràcies al primer gol de Bernardo Espinosa com a jugador blanc-i-vermell (1-1). Després d’una primera meitat on Portu ha perdonat el Getafe, el conjunt madrileny s’ha posat per davant gràcies a una diana d’Ángel a la segona part. Bernardo, però, ha aparegut quan només quedaven cinc minuts de partit i ha permès que els d’Eusebio Sacristán passin el Nadal en una posició ben còmoda a la classificació.

Porro brilla enmig d’un desert

Girona i Getafe són dos equips semblants. Potser massa semblants. En els primers quaranta cinc minuts, ja sigui per por o perquè s’han anul·lat mútuament, els dos conjunts han estat lluny de les seves millors versions.

El Girona ha saltat al terreny de joc amb la intenció de regalar una alegria a l’afició de Montilivi abans de marxar de vacances. En l’últim partit de l’any passat, els blanc-i-vermells es van endur una golejada a Eibar, i contra el Getafe no han volgut tornar a pecar de falta de tensió.

Així, al minut 11 Cristhian Stuani ha pogut fer l’1-0 rematant amb el cap una gran centrada de Pedro Porro. El carriler de 19 anys ha estat el millor jugador del primer temps, mostrant una desimboltura necessària entre tantes cames encarcarades.

La resposta madrilenya no ha tardat en arribar, i al minut 18 Jorge Molina ha aprofitat una pèrdua de Bernardo en la sortida de pilota per posar a prova Bono, que després de superar la seva lesió li ha pres el lloc de Gorka Iraizoz. El porter marroquí està immers en plena renovació, i una suplència podria haver disparat els rumors.

A partir d’aquest moment, les pèrdues de pilota han estat a l’ordre del dia. La pilota no ha circulat pel centre del camp -de fet, el Getafe ha alineat tres davanters centre- i cap dels dos equips ha aconseguit traçar jugades amb continuïtat.

Tot i així, Portu ha disposat d’una ocasió d’or per posar per davant el seu equip abans del descans. Borja García ha filtrat una passada a l’esquena de la defensa madrilenya però l’extrem del Girona, després de desmarcar-se, ha estrellat la pilota al cos de David Soria, primer, i d’Antunes, després.

portu girona getafe efe

Bernardo no perdona dues vegades

El segon temps ha començat tal com havia acabat el primer, amb una ocasió molt clara. Bernardo ha rematat una centrada espectacular de Granell, però el seu cop de cap l’ha interceptat Soria amb una de les aturades de la jornada.

Qui perdona ho paga i el Getafe, dos minuts després, ha aprofitat un contraatac per fer el 0-1 de la mà d’Ángel. Inquietud, nervis i por a la derrota. El gol visitant ha fet mal a l’equip i a l’afició de Montilivi, que ha començat a visualitzar una tercera derrota consecutiva.

ramalho girona getafe efe

Davant d’aquesta situació, Eusebio no s’ha quedat de braços creuats i ha mogut fitxa. Valery i el Choco Lozano han substituït Porro i Aleix Garcia, fet que ha situat a Granell una altra vegada al centre del camp. Així, l’equip ha començat a carburar i quan només quedaven cinc minuts de partit Bernardo -aquesta vegada sí- ha aconseguit el seu primer gol amb el Girona rematant una nova falta del capità blanc-i-vermell.

El gol ha despertat l’ambició de Montilivi, que ha vist com Portu, per molt poc, ha perdonat el segon en el temps d’afegit. El Girona ha estat valent però no ha pogut ser.

L’equip d’Eusebio Sacristán torna a puntuar (i a marcar) després de dues jornades en blanc. Els blanc-i-vermells se situen vuitens amb 22 punts i acomiaden l’any amb l’alegria de saber que el descens seguirà ben lluny.

Qui segurament no passarà unes bones festes és Pepe Bordalás. L’entrenador del Getafe segueix sense guanyar a Montilivi i ja són vuit visites consecutives en les quals marxa sense els tres punts.