Empat de prestigi. El Girona aconsegueix sumar un punt contra la Reial Societat a Montilivi després d’una altra exhibició de desplegament físic (1-1).  L'equip encadena quatre partits sense perdre i Stuani torna a marcar -de cap- per consolidar-se com a màxim golejador: set gols en deu partits.

Primer atac i primer gol

La Reial ha començat el partit endollada. Els d’Eusebio Sacristán han demostrat que l’aturada internacional se’ls ha fet molt curta perquè han tornat a la feina de la mateixa manera que van acabar: marcant. I és que només han necessitat sis minuts per desfer l’empat a zero. El Girona no s’havia ni cordat les botes i ja perdia.

Willian José ha deixat en evidència Bernardo amb un retall dins l’àrea per superar amb un xut creuat la sortida de Bono. Jugada individual per emmarcar. Pablo Machín veia des de la banda com el seu plantejament s’esfondrava. A l’equip li tocava reaccionar.

El Girona ho ha intentat, però sense la brillantor ni lucidesa de les últimes jornades. Portu, Stuani i companyia mantenien el mateix full de ruta però semblaven acusar la baixa de Pere Pons, lesionat, al mig del camp. La Reial, que no regala ni una pilota, ha començat a créixer gràcies al talent individual.

ADN gironí

Jugador per jugador, el Girona era conscient que perdia totes les comparacions. I per això havia de fer-se fort, com a grup, allunyant els jugadors més talentosos d’Eusebio de la porteria de Bono. Oyarzabal i Januzaj han entrat en joc des de les bandes i el partit ho ha notat.

Al Girona li costava aguantar dempeus davant un projecte plenament consolidat. Però una altra vegada, l’amor propi de l’equip ha saltat a escena per mantenir amb vida el partit. L’empenta dels carrilers, Mojica i Maffeo, ha estat clau perquè la càmera de televisió enfoqués Rulli, porter dels bascos.

El domini de la Reial, en diferents fases del joc, ha estat estèril per culpa de la voluntat del Girona, aferrat al treball en equip i la solidaritat com a grans premisses per aconseguir la salvació.

Un partit nou

El descans ha revitalitzat els dos equips. El ritme i el nivell han pujat. El Girona ha començat a trobar espais en atac, encadenant centrades laterals que no acabaven entre els tres pals. A més, la Reial ensenyava les ungles al contracop i obligava Bono a lluir-se per mantenir el 0-1.

Portu ha estat a punt de fer l’empat però el seu xut ha topat amb el peu de Rulli. Les ocasions locals han encès el públic en un vespre gèlid a Montilivi. El mateix Portu ha estat el gran artífex de l’1-1, després d’aprofitar una passada de Maffeo i centrar una pilota al segon pal perquè Stuani, de cap, fes el seu setè gol de la temporada.

El Girona tenia gairebé trenta minuts per davant per aprofitar la inèrcia positiva i capgirar el marcador. I Bono ha tornat a col·laborar a aconseguir l’objectiu amb una aturada a Januzaj que entrarà en tots els resums de la jornada. Tot i intentar-ho, l’equip no ha trobat el segon gol però ha acabat amb un bon sabor de boca pel punt que consolida el seu bon moment de forma.

Tot i l’exigent calendari, el Girona tancarà aquesta 12a jornada de Lliga sumant 16 punts i tornarà a veure Europa molt més a prop que el descens.