Derrota del Girona a Montilivi a mans del Betis (0-1). Els verdiblancs baixen el conjunt d’Eusebio Sacristán del núvol on vivien des de fa tres jornades gràcies a un gol de Loren a la segona part. El Girona suma la segona derrota de la temporada en un partit on no ha sabut respondre al domini de la possessió dels de Quique Setién. Tot i així, segueix ben situat a la taula, on ocupa la dotzena posició amb 8 punts.

Monòleg verd-i-blanc

El dominador clar dels primers minuts era el Betis, que feia circular la pilota pel centre del camp amb molta facilitat gràcies a l’habilitat de Sergio Canales, Andrés Guardado i Takashi Inui. Davant la possessió aclaparadora dels andalusos, el Girona només provava d’avançar mitjançant les recepcions àrees d’un Christian Stuani vigilat en tot moment pels centrals. Tot i que el partit seguia el guió previst per Eusebio, aviat quedaria clar que el monòleg del Betis amb la pilota no podia afavorir de cap manera el Girona.

Els sevillans tindrien la primera ocasió del partit a les botes de Loren, que aprofitava una relliscada inoportuna de Bono al minut 6. Montilivi seguia amb l’ai al cor quan el davanter visitant tenia una altra oportunitat d’or que aquest cop el porter del Girona desviava amb una aturada d’handbol. Davant l’allau d’arribades bètiques, cada cop més clares, l’únic acte de rebel·lió el protagonitzaria Douglas Luiz, que després de desfer-se de dos migcampistes rivals enviava la pilota a la dreta de la porteria de Pau López.

Tot i que en els darrers minuts de la primera meitat el Girona començava a despertar, el conjunt de Setién tornava a tenir una ocasió claríssima. Aquest cop Ryad Boudebouz, completament lliure de marca, enviava a les mans de Bono una rematada des del punt de penal. Amb l’arribada del descans, el pessimisme s’apoderava de Montilivi. Borja García no tenia espai per pensar, Portu no podia córrer i Stuani vivia aïllat del joc en la seva lluita constant amb Marc Bartra i Mandi.

Loren congela Montilivi

El Girona començava la segona part amb una altra cara, sense complexes. L’equip d’Eusebio havia fet un evident pas endavant i la insistència de Portu es traduïa en sensació de perill. Tot i així, al minut 63, segurament en el millor moment blanc-i-vermell, arribava el gol de Loren. El jove davanter del Betis aprofitava una bona centrada lateral de Francis i feia el primer. 0-1 i galleda d’aigua freda a Montilivi.

A partir d’aquest moment la iniciativa passaria a ser del Girona, que tindria una de les oportunitats més clares en les botes d’Stuani. El bon moment de forma de l’uruguaià aquest cop no es traduiria en gol: després de controlar la pilota amb sang freda dins l’àrea, el seu xut se’n anava al pal.

Amb el pas dels minuts el Girona perdria el domini, però no l’esperança. L’entrada de Doumbia, que debutava, Patrick Roberts i Aleix García no servirien per reanimar l’equip, que seguia sense gaudir d’ocasions clares. Stuani, això sí, tindria l’ocasió d’empatar a l’últim minut de partit amb una gran rematada de cap. Pau López, xiulat durant tot el partit per l’afició gironina, signava una de les aturades de la temporada i segellava la victòria del seu equip.