El Girona ha empatat contra l’Atlètic de Madrid (1-1) en el partit d’anada dels vuitens de final de la Copa del Rei disputat a Montilivi. Si bé és cert que el valor doble dels gols fora de casa no afavoreix el conjunt d’Eusebio Sacristán, la realitat és que els seus homes han transmès sensacions molt positives. Amb jugadors poc habituals com el Choco o Doumbia com a titulars i amb la presència dels futbolistes del Peralada Paik i Valery, el Girona ha plantat cara a l’Atlètic de Madrid i visitarà el Wanda amb la il·lusió intacta per accedir als quarts de final.

Valery enamora, el Choco es reivindica

El Girona ha començat el partit amb concentració i intensitat, disposat a plantar cara a un dels grans d’Europa. L’entitat del rival i les ganes d’assolir els quarts de final per primer cop en la seva història s’han traduït en una posada en escena engrescadora que Montilivi, més buit que de costum, ha agraït. Res feia pensar que el partit correspongués a un partit de Copa, si no que semblava un duel de vital importància a la Lliga.

Així, Aleix Garcia i el Choco Lozano han gaudit de dues grans ocasions de gol en els primers deu minuts, però com sol passar en aquests casos, el primer en colpejar ha estat l’Atlètic de Madrid. L’equip del Cholo ni tan sols ha necessitat cap context previ: Antoine Griezmann ha caçat una pilota sobre la línia de l’àrea i ha etzibat un cacau amb l’interior que s’ha colat per l’escaire de Gorka. Golàs per signar el 0-1.

El Girona, però, no s’ha rendit. Més aviat al contrari. Ferit en l’orgull, i tot i no comptar amb figures com Stuani, Portu o Granell, el conjunt blanc-i-vermell s’ha llançat a l’atac sense complexes. Els suplents habituals com Alcalá, Doumbia o el Choco han agraït la descaradura dels jugadors del filial, Valery i Paik. Actuació especialment notable del primer, que està entestat en consolidar-se al primer equip ara que el club necessita un carriler.

El problema, però, és que Doumbia no és Stuani. El davanter ivorià, totalment negat, ha fallat una ocasió d’or quan només havia d’empènyer la pilota amb el cap. L’ex de l’Sporting Club no ha aprofitat la nit per consolidar-se, però el Choco Lozano sí. El davanter hondureny, molt mòbil durant tot l’encontre, ha sorprès Adán amb una rematada potent per signar l’empat abans del descans.

choco lozano girona efe

La pitjor cara de Kalinic i Doumbia

El segon temps ha començat amb una tònica radicalment oposada a la primera. Si a l’inici del partit ha estat el Girona qui ha volgut marcar territori, a la segona part ha estat l’Atlètic de Madrid qui ha volgut demostrar la seva categoria superior.

El problema per l’equip del Cholo, però, és que Kalinic no és Diego Costa. El davanter croat ha fallat dues ocasions molt clares quan ho tenia tot a favor per posar l’eliminatòria coll avall a favor dels matalassers. Tampoc ha aconseguit marcar Correa només tres minuts després.

Amb el pas dels minuts el Girona ha començat a trobar-se a si mateix i ha pogut fer el 2-1. Doumbia, però, ha tornat a fallar una ocasió on només havia d’empènyer l’esfèric. Com si es tractés d’un gag, l’ivorià ha acabat picant la pilota amb les dues cames.

douglas luiz girona atletic madrid griezmann efe

Eusebio ha substituït el Choco per Portu, Doumbia per Granell i  Paik -bon partit del debutant- per Borja García. Amb els tres titulars sobre la gespa el seu equip ha sigut millor, però no el marcador ja no s’ha mogut.

Tot obert en una eliminatòria d’alt voltatge. El Girona es consolida com una autèntica pedra a la sabata pel Cholo Simeone, i és que l’Atlètic de Madrid encara no ha aconseguit guanyar mai el conjunt de Montilivi (2-2 i 1-1 la temporada passada i 1-1 i 1-1 en aquesta).