Victòria amb remuntada inclosa (2-1) del Girona davant l'Alabès a Montilivi que dona el passi als vuitens de final de la Copa del Rei. Els gironins s'han recolzat bona part del partit en el 2-2 de l'anada i els canvis d'Eusebio Sacristán, després del gol dels visitants han capgirat una situació que ha estat crítica durant uns minuts.

Sense Stuani i amb Doumbia al davant, al Girona li ha costat arrencar sabent que el 0-0 els classificava. No ha estat fins a partir del minut 18 que el matx ha ofert dosis ofensives destacables. De no passar res a constants anades i tornades dels dos equips que bé haguessin pogut marcar en més d’una ocasió. Douglas Luiz amb una falta lateral o l’intent (molt lent) de Doumbia de driblar el porter de l’Alabès han estat les més clares del Girona. El davanter de Costa d'Ivori no ha tingut el seu millor dia en no rematar una passada posterior des de l’àrea petita.

L’Alabès, però, necessitava marcar per classificar-se. I d'ocasions n’ha tingut. Valery ha tret sota pals el que era el gol visitant i, just abans del descans, Burgui ha tingut dues opcions clares. Primer s’ha topat amb una mà fantàstica de Gorka Iraizoz i un minut després ha enviat la pilota al pal.

Poc participatius

Faltava una mica d’ímpetu a Montilivi. El 0-0 els classificava però hi havia riscos. Passaven els minuts i l’equip semblava còmode amb l’empat que els donava la classificació.

Després d’un córner local en què la pilota s’ha passejat per l’àrea petita en més d’una ocasió, l’Alabès ha tret un contracop ràpid aprofitant que la defensa gironina estava descol·locada. Bona passada cap a la cursa de Borja que ha aturat Gorka posant la mà quan intentava la vaselina. Quan semblava que la situació estava controlada, Alcalá s’ha fet el gol en pròpia porteria intentant refusar la pilota. Tocava remuntar.

Després del gol s’han viscut els minuts més crítics a Girona. L’Alabès ha tingut opcions de fer el segon aprofitant que els catalans estaven fregant el KO mental. Els visitants s’han topat amb un mur anomenat Gorka Iraizoz que ha evitat que les diferències augmentessin.

La remuntada

A Eusebio no li agradava el que veia ni el que transmetia l’equip. Així que ha decidit moure la banqueta per canviar la dinàmica i les sensacions dels blanc-i-vermells. Entraven Borja García i el desequilibri de Patrick Roberts. La reacció no trigaria en arribar.

Pèrdua de pilota de l’Alabès i falta sobre la mateixa línia de l’àrea que Àlex Granell, amb una mica de sort, ha transformat per empatar i tornar a classificar el Girona. I tot ha canviat a partir d’aquí. Molt més tranquils i conscients que lideraven el global de l’eliminatòria, els catalans han passat a dominar el partit amb possessió de pilota i creant ocasions amb facilitat.

Portu ha sentenciat l’eliminatòria abans del 80. Desequilibri per la banda esquerra de Patrick Roberts, que li ha posat una centrada ideal al murcià. Control amb el pit i canonada amb la cama dreta per superar Sivera i posar el definitiu 2-1.

La mala sort s’ha aliat amb Patrick Roberts en els últims minuts. Roberts ha perdonat en dues ocasions consecutives el 3-1 i instants després ha patit una lesió muscular en una cursa que el situava en un u contra u clar contra el porter visitant. Se suma una nova baixa al Girona.