Tercera derrota consecutiva d'un Espanyol (3-0) que no aixeca cap i pot sortir de posicions europees quan acabin tots els partits de la jornada. Els blanc-i-blaus no s’han trobat en cap moment al Coliseum. No s’ha vist gairebé res de l’estil que Rubi ha impregnat aquesta temporada en el conjunt català i el Getafe s’ha sentit molt més còmode en aquesta situació. N’han tingut prou els de Madrid en aprofitar les seves ocasions a la segona part.

45 minuts terrorífics

Una primera part de la que no s’escriuran massa pàgines en els llibres d’història. Sense ocasions, amb constants pèrdues de pilota i moments en els que no s’arribaven a encadenar ni 20 segons de joc sense que hi hagués alguna falta, fora o interrupció. Si els senyors de la Lliga haguessin posat el partit a les 16:15, més d’un seguidor present al Coliseum hagués fet la migdiada mirant la primera meitat. Molt millor i més efectiu que comptar ovelles.

Mateu Lahoz ha volgut imposar el seu criteri des de bon principi i no ha tingut cap problema per ensenyar tres grogues abans del minut 25. Amb el criteri clar, els jugadors dels dos equips, especialment els locals, han reduït l’agressivitat. Tot i així, l’Espanyol no ha pogut desenvolupar el seu joc amb facilitat.

El més significatiu ha estat un emotiu minut 21 en el que el públic del Getafe ha aplaudit juntament amb els aficionats de l’Espanyol en memòria de Dani Jarque; i un xut d’Hermoso des del seu propi camp buscant sorprendre Soria que ha sortit un pèl amunt. D’entrar, hagués estat el gol de la jornada.

Dels llums a la sentència

A l’inici de la segona part el protagonistes no han estat els futbolistes. Problemes amb els llums del Coliseum que s’encenien i s’apagaven han obligat Mateu Lahoz a aturar el partit momentàniament per dialogar amb els dos entrenadors. El partit ho tenia tot per ser notícia per qualsevol cosa menys pel que passava amb la pilota.

Fins que ha arribat el gol del Getafe i a partir d’aquí el control absolut dels locals. Molina ha rebut una passada llarga, ha controlat dins l’àrea i s’ha girat sobre el seu eix com si jugués a bàsquet per deixar enrere el defensor i superar Diego López. Era el primer.

Poc després, una errada d’Hermoso al mig del camp quan intentava fer un túnel ha acabat amb un fantàstic contraatac d’Arambarri que ha culminat Mata empenyent la pilota al fons de la porteria. L’Espanyol fregava el KO perquè no oferien cap síntoma de poder remuntar. Ni rastre del joc blanc-i-blau de les primeres jornades en el que tenia la pilota, dominava i creava ocasions amb facilitat.

A Getafe no s’ha vist ni una espurna d’aquell equip que no fa gaire anava segon a la classificació. Rubi ho ha intentat amb l’entrada de Leo Bapistato i Puado, però no era el dia dels catalans. Una canonada d’Antunes ha topat en el cos d’un jugador de l’Espanyol per fer el tercer i matar el partit.

Amb aquesta derrota, l’Espanyol es manté cinquè, però fins a quatre equips el poden avançar si guanyen els seus respectius partits (Reial Madrid, Girona, Reial Societat i Llevant).