Les diverses acusacions per frau fiscal a Hisenda —i posterior denúncia de la Fiscalia— contra el jugador del Reial Madrid Cristiano Ronaldo continuen fent parlar i ara posen el focus, també, en el president del club, Florentino Pérez, per la seva defensa a capa i espasa del futbolista portuguès.

El club va emetre un comunicat la setmana passada assegurant que el jugador "ha actuat conforme a la legalitat en referència al compliment de les seves obligacions fiscals", així com que "ha mostrat, sempre, des de la seva arribada [al club el 2009] una voluntat clara de complir amb totes les seves obligacions tributàries". Florentino va deixar clar llavors que la seva confiança en el futbolista era total i que estava convençut de la seva innocència.

Segons El Confidencial Digital, aquest posicionament ha fet sospitar Hisenda, que creu que això provoca un fort perjudici a la feina de l'Agència Tributària per aconseguir que tothom pagui els seus impostos. Segons algunes fonts consultades pel mitjà citat, el Ministeri considera que "el Madrid i Florentino han anat massa lluny en la seva reacció, quan pesen sobre Cristiano quatre actes vinculades a presumptes delictes contra la hisenda pública [...], així com una denúncia de la Fiscalia".

Precisament per tot això, el Ministeri Públic ha decidit revisar minuciosament tots els comptes del Reial Madrid "per si procedís efectuar noves inspeccions per impostos pagats".

A la presó?

El sindicat de tècnics del Ministeri d'Hisenda (Gestha) considera que Cristiano Ronaldo podria entrar a la presó per quatre delictes fiscals una vegada la Fiscalia l'ha denunciat per presumptes delictes contra la hisenda pública segons els quals hauria defraudat 14,7 milions d'euros.

Segons va avançar elboletin.com, Gestha assenyala que el futbolista portuguès podria haver comès un delicte fiscal el 2011, que es penalitza amb un mínim d'un any de presó, i tres delictes fiscals agreujats més el 2012, el 2013 i el 2014 en superar els 600.000 euros les quotes presumptament defraudades.

Segons el còmput d'aquest sindicat, els tres delictes agreujats es castiguen amb presó de dos a sis anys per cada un d'ells, la qual cosa podria comportar la petició de l'Advocacia de l'Estat d'una pena mínima total de set anys.