Florentino Pérez, president del Reial Madrid, ha destapat en una entrevista a FOX Sports algunes de les situacions per les quals ha passat des que ocupa la llotja del Santiago Bernabéu. I una que va marcar els seus inicis és, sense cap mena de dubte, el fitxatge de Luis Figo.

"Mai ningú havia pagat 60 milions d'euros l'any 2000. El vaig convèncer però no va ser fàcil, perquè era el capità del Barcelona. Com deia Valdano: 'Era com prendre'ls el cor'. I vaig dir a Figo: 'Volem construir a sobre teu aquest nou projecte'. Així després van arribar Zidane, Ronaldo, Beckham... i es va crear el fenomen dels Galàctics", assegura Florentino.

Molts aficionats al Barça han comparat la sortida de Neymar Jr al París Saint-Germain amb la de Luis Figo al Madrid. La realitat és que les dues operacions tenen molt poc en comú. Només el desig d'abandonar el Camp Nou. Figo va marxar a l'etern rival convertit en icona principal d'una afició que no guanyava per a disgustos. Neymar deixa un equip que pot seguir competint per títols i prou diners a la caixa per encertar-la amb el substitut. 

El president del Madrid també resumeix la seva manera de fer (i fitxar): "Després dels Galàctics hem intentat seguir la mateixa línia amb Cristiano, Kaká, Benzema o Bale perquè els grans jugadors et fan créixer esportivament i econòmicament. Ara ocupem un lloc en el món que és el que ens mereixem".

Avui dia, l'estratègia del Madrid és diferent. El club intenta seleccionar les grans inversions però aposta per formar molts futbolistes joves que poden donar resultats a mitjà termini. Aquest és el cas de Marco Asensio. "Tenim una quantitat de jugadors joves, espanyols i no espanyols, que marcaran el futur del club i els volem agafar amb 18 anys", assegura Florentino.