Empat del Girona al camp de l'Osca en un partit on ha ofert una segona part desconcertant (1-1). Els blanc-i-vermells han dominat el primer temps i s'han avançat amb un gol de penal a l'estil panenka de Cristhian Stuani. Després del descans, però, Eusebio Sacristán ha volgut tornar a la defensa de cinc homes, ha regalat la possessió als aragonesos i finalment ha vist com Gonzalo Melero feia l'empat, també des dels onze metres.

Domini estèril del Girona

Deia Eusebio a la prèvia del partit que el seu equip podria disputar la possessió a l’Osca, i així ha estat. El conjunt aragonès ha sortit replegat i ha permès, sense complexes, que el domini de la pilota fos pel Girona. Els blanc-i-vermells han acumulat els seus jugadors més tècnics al centre de camp, amb Douglas Luiz, Pere Pons i Aleix i Borja Garcia com a protagonistes. Amb aquest escenari el Girona ha tingut el control, però no les ocasions. Sense inspiració, i davant un Osca molt intens, les arribades dels gironins s’han limitat a xuts llunyans sense perill.

El partit no convidava a l'optimisme, però llavors l'agressivitat ha passat factura a l’Osca. Primer, perquè el seu lateral esquerre, Carlos Akapo, s’ha lesionat i ha hagut d’entrar Xabier Etxeita al seu lloc. Després, perquè Jorge Pulido ha comès un penal un pèl innocent a Stuani. L'uruguaià, que en aquest tipus de partits tan durs es troba com peix a l’aigua, ha aprofitat la pena màxima i ha anotat el seu sisè gol de la Lliga, aquest cop amb un llançament a l’estil panenka.

El gol ha esperonat l’Osca, que s’ha llançat sense por a buscar l’empat. Gairebé ho aconsegueix el Chimy Ávila amb una voleia, però Bono ha respòs amb una molt bona aturada. Quan millor estava jugant el conjunt local, l’àrbitre ha assenyalat el descans.

Pas enrere d’Eusebio

La segona part ha començat amb un missatge clar de l’Eusebio: Alcalá per Borja García. L'entrenador del Girona ha sacrificat el seu home més creatiu i ha incorporat a un central per tornar a la defensa de cinc. Automàticament, el nou sistema s’ha traduït en un pas enrere de l’equip.

L'estratègia d’Eusebio no ha funcionat. El canvi ha suposat un desgavell pel Girona, que s’ha tancat i ha començat a veure com l’Osca arribava sense parar a la seva porteria. La possessió ha girat com un mitjó i amb aquest context, l’empat no ha tardat en arribar. Qui l’ha fet ha estat Melero, després d’un penal de Bernardo validat per Mateu Lahoz des de la sala del VAR.

Ha estat de sort el Girona, i és que a la segona part l'Osca ha pogut fer el segon gol. La més clara l’ha tingut Ávila, però el seu xut a picat a la part exterior de la xarxa. Eusebio ha perdut dos punts, però ha après una lliçó: no és pot ser tan conservador, i menys al camp del cuer.