Nova etapa del Dakar 2019, que aquest cop ha tingut lloc entre les ciutats peruanes de Moquegua i Arequipa. En motos el gran triomfador del dia ha estat el britànic Sam Sunderland, de KTM; mentre que en cotxes Al-Attiyah ha consolidat el seu lideratge. Laia Sanz, Oriol Mena i Nani Roma segueixen una trajectòria regular, tot i que el pilot de Folgueroles cada cop s'allunya més del líder catarí. 

Sunderland, un guanyador amb "fair-play"

En la categoria de motos Sam Sunderland ha estat el guanyador de la cinquena etapa després que els comissaris de carrera li hagin descomptat més de deu minuts que havia perdut ajudant Paulo Gonçalves, que ha hagut d'abandonar la cursa després de patir un fort accident.

Així, finalment el francès De Soultrait ha estat segon a més de tres minuts de Sunderland, mentre que l'espanyol Lorenzo Santolino ha estat tercer amb una diferència de quatre minuts. Ricky Brabec, tot i quedar quinzè, segueix líder a la classificació general amb un minut de marge sobre Sunderland, que se situa segon per davant de Quintanilla.

El català Oriol Mena ha estat setzè i se situa dotzè a la classificació, mentre que Laia Sanz és vintena i escala un lloc a la general, on és dinovena. 

  Pilot Equip Temps
Etapa 5      
1 Sam Sunderland  KTM 04h 11' 48''
2 Xavier de Soultrait  Yamaha +03'23''
3 Lorenzo Santolino  Sherco +4'00''
General      
1 Ricky Brabec  Honda 16h 51' 34''
2 Sam Sunderland  KTM +59''
3 Pablo Quintanilla  Husqvarna +02'52''
Nani Roma, quart

 En cotxes, nova demostració de poder del catarí Al-Attiyah, que s'escapa a la classificació general després d'aprofitar les problemes del seu principal perseguidor, el francès Peterhansel.

La cinquena etapa, però, l'ha guanyat Sébastien Loeb, l'únic pilot que ha completat el recorregut en menys de cinc hores. El català Nani Roma ha tornat a ser tercer i es consolida al tercer lloc de la classificació general, tot i que està a 34 minuts d'Al-Attiyah.

L'espanyol Carlos Sainz, per la seva banda, ha estat novè i se situa desè a la general.

  Pilot Equip Temps
Etapa 5      
1 Sébastien Loeb  Ph-Sport 04h 56' 34''
2 Nasser Al-Attiyah  Toyota +10'22''
3 Nani Roma  X-Raid +24'04''
General      
1 Nasser Al-Attiyah  Toyota 17h 19' 53''
2 Stpehane Peterhansel  Mini +24'42''
3 Nani Roma  X-Raid +34'33''