Després d'una primera part nefasta, l'Espanyol ha tingut la sort de cara contra el Vila-real (2-2). Iborra ha avançat els de la Plana i Cazorla ha ampliat el lluminós després d'un penal, però una diana en pròpia de Bonera i un golàs de Rosales han capgirat el matx. Un punt per cadascú que enfonsa encara més el submarí groc i serveix de ben poc als blanc-i-blaus.

Primera part nefasta

Les 12.00 hores un diumenge. El matx entre Vila-real i Espanyol no es presentava entre els més atractius del menú d’aquest cap de setmana, però era qüestió de voluntat per part dels dos conjunts que els aficionats volguessin acompanyar el vermut i les patates amb aquest partit. Però no ha estat així. Si els espectadors s’estaven repensant veure’l després de 10 minuts jugats, hauran canviat de canal o simplement hauran apagat la televisió.

Vila real Espanyol EFE

Partit lent, avorrit i sense idea de joc. L’Espanyol ha estat irreconeixible i s’ha presentat a l’Estadi de la Ceràmica per obligació perquè l’ambició de jugar s’havia quedat a Cornellà. Els blanc-i-blaus estaven adormits i el plantejament de Rubi estava sent nefast. Els de la Plana, que tornaven a tenir a Javier Calleja a la banqueta, s’han anat apropant a l’àrea defensa per Diego López.

Cada vegada estava més a prop i era qüestió de minuts que el Vila-real obrís la llauna. I així ha estat. El primer gol ha arribat des del córner i després d’un refús, Iborra no podia fallar. Es confirmava la mala imatge que estava donant l’Espanyol i només un miracle podia capgirar el matx.

Rosales és l'àngel de l'Espanyol

Rubi no entenia què és el que estava passant i ha motivat els seus. L’inici de la segona meitat és el que necessitava l’Espanyol. Pressió alta i començar a generar perill a l’àrea rival. Borja Iglesias i Dídac ho han provat tímidament, però la gerra d’aigua freda ha caigut a la Ceràmica amb el segon gol del Vila-real. Cazorla ha transformat a la perfecció un penal i ha sentenciat el matx.

Miguelón Piatti Vila real Espanyol EFE

Només la sort podia capgirar el matx i aquest diumenge la sort ha decidit estar de la part de l’Espanyol. Una jugada aïllada favorable als blanc-i-blaus ha acabat amb l’1-2 després que Bonera es marqués en pròpia incomprensiblement. Els de Calleja no volien perdre els tres punts i s’han anat a l’atac per marcar la tercera diana que donés la tranquil·litat, però a Rubi se li ha aparegut un àngel.

Aquest àngel té nom i es diu Rosales. Només una meravella com la que ha marcat el veneçolà podia capgirar el partit. Bogeria dels pericos que no es creien l'empat i enfonsaven encara més el Vila-real a la classificació. El final del matx ha estat d'infart i qualsevol dels dos hauria pogut marcar. Resultat final 2-2, el mateix que el d'anada de la Copa del Rei, i la mateixa quantitat de gols que en els altres dos partits disputats​.