L'Espanyol ha superat el València en la segona jornada de la Lliga Santander (2-0). I ho han fet amb un partit seriós, passant per sobre del conjunt txe en l'estrena de Rubi a l'RCDE Stadium i emocionant els aficionats pericos. Sens dubte, ha plogut on faltava aigua.

L'efecte Rubi

Els blanc-i-blaus arribaven amb el propòsit d'agradar a la seva afició en l'estrena a casa després de l'empat contra el Celta a Balaídos. Els valencians, per la seva banda, volien repetir la bona imatge oferta davant l'Atlètic de Madrid i sumar el seu primer triomf de la temporada. L'objectiu l'ha complert l'Espanyol, que acumula sis partits consecutius sense perdre i augura una bona temporada.

A la primera part el conjunt de Marcelino ha estat lleugerament superior en totes les fases del joc. La faceta més sensible del València, però, ha estat la defensiva, que ha provocat moltíssimes arribades dels de Rubi. Quan la defensa valenciana no ha estat a l'alçada ha aparegut Neto per aturar-ne de tots tipus. Fins i tot, el brasiler ha refusat una rematada de Borja Iglesias a la mateixa línia de gol.

L'hora dels gols

Al segon temps, més fluïdesa en el joc dels pericos. Agilitat, alternatives amb el control de la pilota i ocasions més clares. El conjunt local s'emportava les pilotes dividides i demostrava una tranquil·litat que despertava aplaudiments a la grada de Cornellà-El Prat.

I la tarda no podia acabar d'una altra manera. Primer ha estat el 'pirata' Granero, quan al minut 63, ha llançat una magistral falta. La pilota ha tocat el travesser i ha botat dins la porteria de Neto. La jugada ha requerit la consulta del VAR per validar el gol. I sis minuts més tard Borja Iglesias ha aprofitat una gran jugada de Leo Baptistao i un refús per estrenar-se com a golejador a la Lliga.

Partit creixent de l'Espanyol que ha retornat la felicitat a un estadi que havia perdut el somriure en les últimes temporades. El projecte de Rubi dona resultats i té l'aprovació de l'aficionat perico.