El Barça fracassa a la Champions, però el canvi de cicle encara queda lluny. Aquesta ha estat la resposta d'una enquesta telefònica feta per Feedback per a ElNacional.cat entre els dies 9 i 14 de maig del 2019, en què s'ha enquestat una mostra de 800 persones majors de 18 anys empadronades en Barcelona.

Creu que ha arribat un final de cicle al Barça?

S'ha posat en qüestió el final de cicle d'un Barça ple d'èxits que no para d'aixecar títols des de fa més d'una dècada, però els enquestats diuen que encara els queda corda. En la resposta generalitzada es diu que no hi ha un final de cicle, comptabilitzat en un 65,3% dels casos, i només diuen que sí un 22,0%. D'aquesta manera els enquestats encara confien en el futur del Barça liderat per Leo Messi i amb la presència de futbolistes com Gerard Piqué o Sergio Busquets d'aquella generació d'or que va aconseguir el primer triplet de la història amb Pep Guardiola a la banqueta culer.

Precisament els més optimistes són els compresos entre els 25 i 44 anys, que han viscut la joventut amb l'època gloriosa de Guardiola, i que creuen que no hi ha final de cicle amb un contundent 80,4%. En les respostes també queda evident com en els més grans de 45 anys, els que també han crescut en l'època més fosca del Barça, són els més pessimistes i dupliquen la seva sensació de canvi de cicle respecte els més joves (27% de mitjana).

Així doncs, tot i la derrota de la Champions del Barça encara hi ha la sensació que la generació d'èxits està intacta. Segons els enquestats per ElNacional.cat, encara queden molts títols per aixecar. I sobretot és perquè Messi continua sent el millor del món i defensa la samarreta blaugrana.

Fitxa tècnica:
  • Àmbit: Barcelona.
  • Univers: Població major de 18 anys empadronada a Barcelona i amb dret a vot en unes eleccions municipals.
  • Mètode: Enquesta telefònica.
  • Mostra: 800 enquestes.
  • Quotes: Proporcionals a tres variables: (1) estructura per grups d’edat, (2) sexe i (3) control per districtes de la ciutat.
  • Condicions estadístiques: Marge d’error total possible de +3,53%, per una població infinita (cens de 1.161.140 persones), amb un nivell de confiança del 95,5%, on K=2, i el supòsit de màxima indeterminació (p=q=50/50).
  • Treball de camp: Les enquestes s’han fet entre dijous 9 i dimarts 14 de de maig de 2019.