L'Eibar ha aconseguit un punt històric contra el Barça després d'un empat poc vistós a Ipurúa (2-2). El doblet d'un ambiciós Leo Messi, que guanya el Pitxitxi, ha estat compensat amb els gols de Cucurella i De Blasis amb la connivència de Cillessen.

Final descafeïnat

El Barça és Messi i més en dies en què no hi són ni Luis Suárez, ni Coutinho ni Dembélé. L'argentí és l'ànima culer des de fa molts anys i contra l'Eibar ha tornat a fer-se evident. Ja s'ha notat al llarg de l'actual temporada que quan ell no hi ha estat, el Barça ha fracassat. També ha passat quan no ha tingut el dia, com a Liverpool. I contra l'Eibar sort que ell ha estat el líder sobre la gespa d'Ipurúa i ha aparegut per conduir l'equip.

Ha estat un partit amb res en joc i molt a perdre. El Barça només pensava en la final de Copa, ja que amb la Lliga guanyada, els tres punts han estat innecessaris. I el duel, amb els titulars disponibles per a Valverde sobre la gespa i Sergi Roberto actuant d'extrem dret, s'ha convertit en un banc de proves per a la final de Copa.

messi jordan eibar barça efe

L'Eibar, ja amb la dotzena posició assegurada passés el que passés, no s'ha convertit en aquell equip corcó que és habitualment. Però si el partit ha començat amb poca intensitat i amb els equips sense gaires ganes de tancar la Lliga, mica en mica s'ha anat animant.

Primer perquè l'Eibar s'ha volgut acomiadar de la seva afició amb la primera victòria o el primer empat de la seva història contra els culers. I després perquè el Barça té Messi, un jugador que té altres reptes com el del Pitxitxi o la Bota d'Or.

Però ha estat Cucurella, el jugador del Barça que està cedit a l'Eibar, qui ha fet història després de marcar el primer gol dels bascos al Barça a Ipurúa. Al minut 20, quan el Barça ha demostrat les imprecisions ja habituals de Busquets o Rakitic, Cucu ha entrat amb opcions de xut dins l'àrea i ha provat els reflexes de Cillessen. I el porter holandès, sense reaccionar quan tocava, s'ha empassat el primer gol de la història de l'Eibar a casa contra el Barça.

La bota de Messi

Però tot i el gol, el Barça, encara que sense gaire futbol, s'ha encomanat al seu capità. Messi, l'únic capaç de crear perill, de rebre d'esquenes i de moure l'equip, ha estat qui en dos minuts ha fet tombar el marcador.

Messi Dmitrovic Eibar Barça EFE

Primer al minut 31, retallant el porter rival i marcant a plaer des de dins l'àrea després d'una assistència d'Arturo Vidal que perfectament podria haver firmat Iniesta. I després al 32, arrencant des de camp propi i superant el porter Dmitrovic amb una fina vaselina.

Dos minuts que han canviat el signe del partit i que han confirmat Messi com a Pitxitxi per sisena vegada, igualant Zarra, i també deixant ben encarada la Bota d'Or al millor golejador europeu.

Història a Ipurúa

Però els poc més de 5.000 aficionats presents a Ipurúa han pogut gaudir d'un dels golassos d'aquesta temporada del seu equip. De Blasis ha fet un xut espectacular des de gairebé trenta metres que ha acabat entrant a la porteria d'un Cillessen que ha tornat a fallar i no estava ben col·locat.

De Blasis Enrich Eibar Barca EFE

Un gol que ha deixat el partit empatat abans d'acabar la primera part, però que no ha vist gaires alegries més. Després han passat 45 minuts de futbol pausat, sense prendre riscos i amb alguna arribada que ha despertat l'afició basca. A més a més, per part del Barça, també ha debutat el jove Carles Pérez, i han jugat Wagué i Carles Aleñá.

L'empat, que serveix per tancar la Lliga 2018/19, ha acabat sent històric per a l'Eibar, que per primera vegada en els deu partits disputats contra el Barça, aconsegueix no perdre. L'Eibar ha acabat dotzè a la Lliga amb 47 punts i el Barça l'acaba primer amb 87.